| | | | | | | | | |

כרובית אפויה בתנור עם רוטב צ'ילי מתוק

קשה לכם לשכנע את הילדים לאכול ירקות? אז מתכון זה הוא הפתרון שאתם מחפשים!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים

תגובה נבחרת

שושי קפלוטו ניסים

לשכנע את הילדים הקטנים לשלב ירק ואוכל בריא לדיאטה שלהם זה תמיד אתגר, אבל הפעם פיצחנו את הנוסחה עם מתכון מושלם זה – כל מה שצריך זה להפוך את המנה לטיפה יותר מתוקה!

מתכון לכרובית אפויה בתנור עם רוטב צ'ילי מתוק – מנה מפנקת ובריאה שכל המשפחה תאהב מבלי להתפשר על הטעם.

כל מה שצריך זה להושיב את הילדים על שולחן האוכל, להגיש להם מנה קריספית ומגרה זו, ולצפות בקסם קורה. ביס אחד וכולם מכורים!

למה כדאי לכם לנסות: כרובית אפויה עם צ'ילי

  • מנה קלה וקלילה שיכולה להתאים לצד כל ארוחה עיקרית ולשדרג אותה לרמה הבאה. מומלץ להגיש לצד פסטה, עוף בגריל, דג בתנור ועוד!
  • מתכון זה מלא בויטמין B, ויטמין K ואפילו ויטמין B-12 . כרובית גם כן דלת שומן, בלי כולסטרול ובלי סודיום, מה שעושה אותה המנה הבריאה המושלמת.
  • הצ'ילי האדום, פפריקה חריפה, ורוטב סויה מוסיפים נגיעות מנחמות של מתיקות למנה, והופכות את הירק הפשוט הזה למנה מגרה שאי אפשר לעמוד בפניה!
  • לגרום לילדים להתרגל לאכול ירקות זה עבודה קשה. להכניס ירק לאוכל שלהם בצורה כזו יכול להיות צעד התחלה מושלם כדי שיתחילו לשלב יותר ירק לאוכל בעתיד.

שורה תחתונה: כרובית אפויה בתנור עם רוטב צ'ילי מתוק במתכון קל וקליל ומלא בכל הסיבים התזונתיים שתצטרכו. והטעם? אין למה להשוות! כמה דקות הכנה ויש לכם מנת שף בין הידיים שלכם.


כל מה שתצטרכו להכנת כרובית אפויה בתנור


שאלות נפוצות: כרובית אפויה בתנור

שאלה: האם מתכון זה חריף מדי בשביל ילדים?

תשובה: החריפות במתכון תלויה רק בסוג התבלינים והרוטב שאתם משתשמים בהם. יש הרבה סוגים של רטבים עם חריפות עדינה שמתאימה לילדים.

מומלץ לטעום תוך כדי הכנה כדי להתאים את רמת החריפות למשפחה שלכםץ


שאלה: האם החומץ משאיר טעם בכרובית אחרי רתיחה?

תשובה: לא נשאר טעם לחומץ. משתמשים בו רק כדי לנקות את הכרובית. מומלץ להרתיח את הכרובית לעוד 2 דקות אחרי שטיפתה בחומץ כדי להעלים את הטעם שלו.


שאלה: למה הכרובית יוצאת ספוגית?

תשובה: יש מספר סיבות – אם ממלאים את הקערה ברטבים יותר מדי אז הכרובית תופחת תוך כדי אפייה. מומלץ להשאיר קצת מקום לנשימה לכרובית. וגם הוספת יותר מדי שמן מרטיבה את פרחי הכרובית יותר מדי, צריך רק מעט שמן כדי לקרמל את הכרובית.

כמו כן אפייה בחום נמוך לא נותנת קריספיות לכרובית.


שאלה: אפשר להחליף רוטב צ'ילי ברוטב אחר?

תשובה: אפשר בהחלט! לשילוב טעמים דומה אפשר להחליף בשילוב של דבש וסרירצ'ה, קצת טריאקי או רוטב ברביקיו.

הטעם ישתנה תלוי באיזה רוטב משתמשים, אז מומלץ להתאים גם את התבלינים לכך.



מאוד מתאים לצד..

עכשיו שהכרובית שלכם בתנור ועוד מעט תהיה מוכנה –
הגיע הזמן לחשוב על התוספות המושלמות שישדרגו לכם את חווית האכילה ברמות:

קציצות ירק

  • אין מושלם יותר לשולחן שישי מאשר קציצות ירק עסיסיות ונימוחות לצד כרובית אפויה זו – כך תקבלו ארוחה בריאה שלמה המשלבת כל מיני סוגים של ירוק, עם טעמים מענגים בכל מנה המדגישים אחד את השני!

סלטים של ארוחת השבת

  • מכינים ארוחת שבת מרשימה? הארוחה העיקרית שלכם עדיין על הגז ורוצים לנשנש בינתיים? אין מושלם יותר לארוחה ראשונה מאשר כרובית אפויה ומתוקה זו לצד סלטים מרעננים של ארוחת השבת. רק תיזהרו שהילדים לא יתחילו להעדיף את הכרובית על הארוחה העיקרית!

גם אתם יכולים להכין בקלי קלות

איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!

כרובית אפויה בתנור עם רוטב צ'ילי מתוק

קשה לכם לשכנע את הילדים לאכול ירקות? אז מתכון זה הוא הפתרון שאתם מחפשים!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג

המצרכים

לפני אפייה:

  • 1 ראש כרובית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות צ'ילי
  • ½ כפית פפריקה אדומה חריפה
  • ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 שיני שום
  • 1 כף שמן זית

אחרי אפייה:

  • 1 כף סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח (לפי טעם)
  • שום (לפי טעם)

אופן ההכנה

  • לפני שמתחילים תהליך הבישול, צריך לשטוף ולנקות את הכרובית – נשרה אותה בחומץ ומים למשך 30 דקות לפחות. בינתיים כותשים את השום כמה שיותר דק
  • לאחר השריה, שוטפים את פרחי הכרובית תחת מים פעם אחרונה.
  • לאחר מכן שמים את פרחי הכרובית בסיר עם מים ומרתיחים לשתי דקות לפחות – כדי להיפטר מהטעם של החומץ.
  • שופכים את המים. ושמים את כל המרכיבים והתבלינים של לפני אפייה בקערה קטנה
  • מערבבים את כל התבלינים עד לתערובת אחידה.
  • שמים את הכרובית בסיר, ושופכים מעליה את תערובת התבלינים שערבבנו. מערבבים את הכל יחד בידיים או בכף ודואגים שכל פרחי הכרובית מכוסים בתבלינים.
  • שמים את הסיר במקרר למשך כשעה כדי שזה יספוג את הטעמים.
  • לאחר מכן מוציאים את הכרובית ומסדרים במגש אפייה שמרפדים בנייר אפייה. מכסים את המגש בנייר כסף.
  • מכניסים לתנור בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כשעה.
  • מערבבים את כל המרכיבים של לאחר האפייה
  • מוציאים את הכרובית מהתנור, מורידים את הנייר כסף ומזגגים מעל את הרוטב באחידות. מפזרים קצת שומשום מעל ומחזירים לאפייה לעוד 15 דקות (בלי נייר כסף).
  • מוציאים ומגישים לצד איזה מנה שאוהבים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם

רוצים הזדמנות לככב אצלנו באתר? תשאירו תגובה ושלחו תמונות לאינסטגרם או לפייסבוק


"יצא נדיר!"

ציפי נדב

חבר מתוקים

"יאמיי..! מתה על הכרובית הזו!"

אילנה מלול

חבר מתוקים

רק עוד דבר אחד אחרון!

 מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!


Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?