מטבוחה חריפה אששששש
השבוע הכנו כמה מאכלים לקראת שבת, וביקשנו מאחד האורחים להביא איתו מטבוחה, כי אפשר שלא… כשהגיעו האורחים, והשולחן כבר היה עמוס בכל טוב, הבנו שהוא שכח אותה בבית. תקשיבו, היתה ארוחה מעולה וטעימה, אבל תכלס, משהו היה חסר, משהו שמקפיץ כלללל ארוחה, בטח ארוחת שישי, כאילו זה לא אותו דבר בלי מטבוחה על השולחן…
בדיוק בגלל זה, החלטנו להכין היום מטבוחה חריפה אששששש, הכי ביתית, הכי מרוקאית, הכי מפוצצת שמן כמו שצריך, והכי הבאנו אותה ב-10 ק"ג של הסלט הכי חובה בכל ארוחה, כדי שאף פעם לא יחסר לנו משהו על הלשון עם הארוחה העיקרית ובטח עם חלה טרייה טרייה!
אז מה יש לנו כאן שיוצר בקלות מטבוחה חריפה מושלמת? קודם כל מלאאאא אהבה, ואח"כ גם עשרה ק"ג עגבניות, פלפלים חריפים, שום, טונות פפריקה, וכיאה למטבח מרוקאי – שמן בנדיבות! וזה לא סתם שמן. לתוך המטבוחה שלנו הוספנו שמן מרוקאי אדום ומיוחד שהכנו בקלילות והוא משמש אותנו לכל הבישולים שצריכים צבע אדום, דגים, מטבוחה, פסטה, שקשוקה וכו׳. קוצצים, מבשלים, מעבירים לקופסאות ומקבלים את ה-סלט בטעם מקפיץ, מלהיב ומלהיט את הלשון בשיגעון.
למה באמת כדאי לכם: מטבוחה חריפה
- להכנת מטבוחה מושלמת, אל תוותרו על שמן מרוקאי אדום, שמתאימים למלא מאכילים, ולנו יש את המתכון
- ממש לא חובה לקלף את העגבניות, תכלס יוצאת אותה מטבוחה טעימה בטירוף
שורה תחתונה: יכולים לדמיין שבת בלי מטבוחה חריפה, הסלט הכי חובה בכל ארוחה שיקפיץ בשגעון את בלוטות הטעם בלשון?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מטבוחה חריפה – כל השלבים בתמונות
מטבוחה חריפה אששששש
המצרכים
- 10- 8 קילו עגבניות רכות (אבל לא ממש רכות,)
- 10-15 שיני שום
- 10 פלפלים חריפים (אפשר יותר ואפשר פחות)
- 2 גמבה
- 2 פלפל ירוק בהיר
- מלח
- 1-2 כפות פפריקה חריפה עם שמן אדום
- שמן אדום מרוקאי
שמן אדום:
- 5 כפות אבקת פפריקה אדומה עם שמן (מחנות תבלינים)
- 3 כפות פפריקה חריפה (לא חובה)
- מלא שמן קנולה עד לסוף הצנצנת
אופן ההכנה
- נניח בקערה את העגבניות, נשטוף היטב, נוריד את האמצע ונחתוך ל-4. נחתוך ונטחן בנינג׳ה או במג׳ימיקס את כל הירקות, נניח בסיר עמוק וגדול, נבשל על הגז על אש גבוהה כשעה וחצי ומדי פעם נערבב עד שהנוזלים מצטמצמים לגמרי, לפעמים יש הרבה נוזלים.
- מדי פעם נרים את הנוזלים שצפו עם מצקת למסננת עם קערה מלמטה. את המים נשפוך ואת העגבניות שנשארו במסננת נחזיר לסיר (אם מקלפים את העגבניות וסוחטים מהנוזלים, אז יש פחות נוזלים בבישול),
- נוסיף מלח, כף או שתיים פפריקה חריפה עם שמן (לא חובה, רק אם רוצים יותר חריף, כי לא תמיד הפלפלים חריפים, אפשר רק מלח. מי שרוצה פחות חריפות שימו פפריקה מתוק) ושמן אדום מרוקאי.
- נבשל עוד כחצי שעה-שעה ונערבב כל הזמן, ומדי פעם נוסיף עוד שמן, זהירות זה מתפזר לכל הכיוונים ומלכלך את הגז, אז מומלץ לשים מכסה עם רשת וחורים ואז זה לא מתפזר לכל עבר, הפעם בישלתי עם הסיר של הקוסקוס שהוא מאמייל וגבוה מאוד, פשוט תענוג. פעם ראשונה שהגז לא התלכלך בכלל.
שמן מרוקאי אדום:
- ניקח צנצנת של ריבה או קפה, נשים 5 כפות אבקת פפריקה אדומה עם שמן, 3 כפות פפריקה חריפה (לא חובה) ונמלאים שמן קנולה עד לסוף הצנצנת. נערבב היטב ונניח לאבקה לשקוע. עם השמן הזה משתמשים לכל הבישולים שצריכים צבע אדום, דגים, מטבוחה, פסטה, שקשוקה וכו׳. מדי פעם, כשהצבע כבר לא אדום חזק, זורקים ומחליפים את האבקה וחוזרים על כל התהליך.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!