| | | | | |

עוגת נפוליאון קרם וניל מבושל

עוגת נופליאון “של פעם” במובן הכי טוב של הביטוי, עם שכבות מענגות של אושר העוטפות קרם וניל מבושל.
בהשראת: חני קונאשווילי
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
מתכון עוגת נפוליאון

נפוליאון, מילפיי או קרמשניט, השם זה רק עניין של מקור גיאוגרפי – אבל חווית טעמים המדהימה של העוגה הזו תמיד תהיה זהה. עוגת נפוליאון “של פעם” במובן הכי טוב של הביטוי, עם שכבות מענגות של אושר העוטפות קרם וניל מבושל.

העוגה הזאת יכולה להיראות מורכבת להכנה, אך אם עוקבים אחרי המתכון ומקפידים לעבוד בצורה מסודרת תקבלו עוגה מדהימה וטעימה!

ספר המתכונים של חני קונאשווילי

מתכון עוגת נפוליאון
צילום: חני קונאשווילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת נפוליאון

עוגת נפוליאון קרם וניל מבושל

עוגת נופליאון “של פעם” במובן הכי טוב של הביטוי, עם שכבות מענגות של אושר העוטפות קרם וניל מבושל.
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאשווילי

ציוד

מיקסר
תבנית אפייה בינונית
סיר קטן
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים (1 קילו)

לקרם:

  • חלב (500 מ"ל )
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות קמח
  • חמאה (30 גרם )

אופן ההכנה

  • נפשיר את הבצק עלים במקרר.
  • נפתח את כל הבצק על השיש ונפרוס ל 3 מנות שוות.
  • נשאיר חתיכה קטנה לפירורים ונניח על נייר אפיה.
  • לפזר סוכר מעל ולהניח עוד נייר אפיה ומעל תבנית.
  • לאפות בתנור על חום של 200 מעלות עד להזהבה מלאה ולקרר היטב.

להכנת הקרם:

  • לשים בסיר קטן על האש 500 מ"ל חלב כפית תמצית וניל עד חימום סף רתיחה.
  • לערבב היטב בקערה עם מטרפה ידנית את החלמונים, סוכר, סוכר וניל, כפית תמצית וניל והקמח.
  • להוסיף כ 5 כפות חלב חם לערבב היטב, להוסיף עוד 5 כפות חלב חם לערבב היטב ולהחזיר את החלמונים לחלב.
  • לשים שוב על האש ולבשל תוך כדי ערבוב - לא לעזוב כי זה נדבק עד שנוצרות בועות זה לוקח כמה דקות ולהוריד מהאש.
  • להוסיף 30 גרם חמאה ולערבב היטב.

המשך הכנה:

  • לשים ניילון נצמד שיגע בקרם אחרת ייווצר לנו קרום ולקרר לטמפרטורת חדר.
  • לשים קרם על כל חתיכות בצק העלים למרוח גם מלמעלה מעט ולפזר שבבים של בצק מפורר.
  • לשמור על מגש ללא מכסה עד התייצבות הקרם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון עוגת נפוליאון
צילום: חני קונאשווילי

שאלות נפוצות: עוגת נפוליאון

אופים את שלושת החתיכות אחת על השנייה כשבניהן נייר אפייה?
כל אחת בנפרד.
אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור?
אפשר חצי קורנפלור חצי קמח.
שומרים את העוגה במקרר?
כן.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון עוגת נפוליאון
צילום: אוקסנה סימנוב

"נפוליאון שלי קרם פטיסייר ובצק שהכנתי!"
אוקסנה סימנוב


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?