מאפה שמרים במילוי שוקולד או גבינה ואוכמניות
טוב, יש מאפה שמרים יפים, יש מאפים קלים ויש מאפים טעימים, יש גדולים ויש קטנים, קנויים או ביתיים, אבל מה הסיכוי שבמתכון אחד של מאפה שמרים נקבל גם יופי עוצר נשימה, גם הכנה הכי קלילה וגם טעם מושלם ובלתי נשכח?
אז… מסתבר שיש מתכון מושלם אחד שעונה על כל הדרישות ויפתה אתכם עם מאפה שמרים מופלא במילוי שוקולד או גבינה ואוכמניות שיגנוב את כל ההצגה, יקשט לכם סיום מתוק לכל ארוחה ויפנק כל שבת בעונג נפלא?
הכי כיף בהכנה מאפה שמרים שהוא ממש קל ופשוט לעבודה, מוכן לקבל אליו כל מילוי מפנק, כמו שוקולד עשיר או גבינות ואוכמניות עסיסיות, והתוצאה: מאפים שובבים ויפהפיים, זהובים ופריכים,
רכים ומלאי כל טוב של מתיקות ממכרת וניחוחות משכרים שמציפים את כל הבית באווירה חגיגית וטעימה במיוחד.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
מאפה שמרים במילוי שוקולד או גבינה ואוכמניות
ציוד
המצרכים
- 2 כפות שמרים
- 3 כוסות מים פושרים
- 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
- 1 קילו קמח מנופה
- ½ כוס סוכר
- 1 חבילת פודינג וניל (80 גרם)
- ¾ כוס שמן
למלית:
- ממרח שוקולד / גבינה לבנה 250 של 5 אחוז
- 1 חבילה פודינג וניל (80 גרם)
- 2 כפות ריבת אוכמניות
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר נשים השמרים עם 3 כוסות מים פושרים ו-3 סוכר וניל.
- לתת תסיסה של 2 דקות ואז נוסיף את הקמח עם חצי כוס סוכר וחבילת הפודינג.
- נמשיך בערבול ואז מוסיפים את השמן עד לקבלת לבצק רך ונעים.
- לתת לבצק לתפוח למשך שעה, ואז ליצור את הצורות.
- יש אפשרות למרוח גם בממרח שוקולד וגם במלית גבינה ואוכמניות - אפשר גם שניהם.
- נבריש בביצה ונפזר סוכריות חומות מעל הממולא בשוקולד.
- נשים בתנור על 200 מעלות עד להזהבה. אפשר לצפות בסירופ להברקה אחרי.
שאלות נפוצות: מאפה שמרים
מה את עושה כדי שיישארו טריים ? מקפיאה על נייר סופג בקופסא אטומה. |
כמה חתיכות חילקת את הבצק? לא חילקתי לקחתי כל כדור ל-120 גרם ויצרתי. |
מה הכוונה בלתת תסיסה של 2 דקות? לתת לשמרים לתסוס בנוזל. שמרים במים מתחילים לחיות. |
שכתבת על אפשרות של סירופ לאיזה סירופ התכוונת? סוכר ומים? כן. עם מיץ לימון ופלח לימון להביא לרתיחה וכשזה חם להבריש. |
מה ניתן למרוח על העוגיות במקום ביצה? סילאן עם קצת מים. |
הבמה כולה שלכם:
"רק שאני שיניתי את המילוי ומילאתי בשוקולד, קינמון ואגוזים!!! מתכון מוצלח!!"
חפצי עוזרי
"תודה על מתכון מוצלח!"
אורלי אבוטבול
"הכנתי… רק שאני שיניתי את המילוי ומילאתי בשוקולד, קינמון ואגוזים!!! מתכון מוצלח!! תודה רבה!"
הילה רוזן
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מאפה שמרים מתכון מאת: יוכבד אלקסלסי