מתכון באדיבות: אורטל מעטוף – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת אלפחורס שכבות טעימה במיוחד
מצרכים
תבנית: תבנית קוטר 24
כוס: כוס חד פעמי קר
לבצק:
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
3 ביצים
500 גרם קורנפלור
כוס קמח
לקרם:
2 שמנת מתוקה חלבית (אפשר 1 חלבית 1 פרווה היא יותר יציבה)
1/2 פודינג ריבת חלב
מי שאוהב יכול להמיס 200 גרם שוקולד לבן עם חצי כוס חלב ולחכות שיתקרר ולהוסיף לקצפת.
לקישוט:
ריבת חלב
קוקוס
אופן הכנה
- נתחיל בהכנת הבסיס – נקציף לפי הסדר : 200 גרם חמאה ואז כוס סוכר. אחרי שהתערובת תפוחה ואוורירית נוסיף 3 ביצים אחת-אחת ונקציף היטב. לאחר מכן נוסיף את הסוכר וניל ואבקת אפייה ונקציף עוד קצת עד שנקבל איחוד בתערובת.
- כעת מנפים 500 גרם קורנפלור עד שנבלע ומקבלים בצק דביק, אחרי זאת מנפים מעל את הכוס קמח עד שמקבלים בצק נוח לעבודה. נאסוף את הבצק ונרדד לפי קוטר התבנית עובי 1/2 ס"מ. נעבוד עם משטח של קמח יותר נוח.
- נשים לאפייה במשך 7-10 דקות עד שהעוגה מתייצבת ונשאר בהירה (שלא תזהיב). שמים את התבנית בשליש התחתון של התנור. אחרי האפייה מצננים
- נכין את השכבה השנייה – נמרח שכבה של ריבת חלב נדיבה ונפזר קוקוס מעל. מי שרוצה אפשר להוסיף עוד שכבה של עוגיה ואז למרוח שנית ריבת חלב וקוקוס.
- נקציף את השמנת מתוקה עם הפודינג וריבת חלב לקצפת יציבה. (מי שעושה עם שוקולד לבן לחכות שיתקרר השוקולד ואז מוסיפים בתנועות קיפול.)
- נמרח את הקצפת על התחתית.
- נמיס ריבת חלב במיקרוגל ונמרח על המלית בעדינות, ואז נפזר קוקוס.
- נעביר למקפיא לשעה להתייצבות.
- מהבצק שנשאר אפשר להכין עוגיות לקישוט.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר בתבנית 26?
תשובה: כן אפשר.
שאלה: מצרכי הבצק מספיקים ליותר מתחתית אחת?
תשובה: כן בוודאי גם נשאר בצק לעוגיות.
שאלה: חמאה מומסת או רכה?
תשובה: לא צריך להמיס את החמאה מספיק שתהיה בטמפר' החדר.
שאלה: בשלב של הבצק אני מקציפה רגיל או משתמשת בוו גיטרה
תשובה: בשלב של הבצק משתמשים ב וו גיטרה.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- מור אהרון: "עוגה סוף הדרך."
קישור למתכון המקורי: כאן
עוגת אלפחורס שכבות טעימה במיוחד – מתכונים דומים:
- מתכון:עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון:עוגת שמרים פרג
- מתכון:עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
היי ניקי, כמה ריבת חלב צריך לקנות כדיי להכין את העוגה ושישאר גם לעוגיות? לא רשום כמויות של ריבת החלב? תודה רבה
היי סיון!
מספיקה צנצנת אחת של ריבת חלב.
בהצלחה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!
אפשר להחליף חלק מקורנפלור בקמח?
היי חנה, לקורנפלור יש תפקיד חשוב במתכון. את מוזמנת לנסות מתכון עוגה אחרת ללא קורנפלור. בהצלחה!
עוגת אלפחורס מפוארת