עוגיות חמאה מעולות

זוכרים את סבתא? זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן שלה לצד קנקן פטל מרענן או כוסות קפה ארומטיות? אז אנחנו נזכרנו והחלטנו לפנק גם את דור ההמשך – הילדים – עם עוגיות חמאה מעולות הכי מושלמות שיש,
לקחנו את הילדים, צירפנו אותם לחגיגת ההכנה הקלילה עם 4 מצרכים בלבד, בלי כלים וסיבוכים מיותרים. מערבבים, מזלפים על נייר אפייה,
ובתוך דקות מקבלים עוגיות חמאה נהדרות וקלאסיות ביותר עם מרקם עשיר ועמוק, חמאתי ונימוח ששומרות על צורה מושלמת ומגרה כך שאפשר לשמור אותן בהקפאה ולשלוף בכל פעם שמתחשק וליהנות מביס פריך נפלא.
והכי חשוב – מעבר למתכון פשוט ומהיר ולזכרונות המתוקים מבית סבתא, עוגיות חמאה הן הזדמנות נהדרת לבלות זמן איכותי עם המשפחה, להכין יחד, לצחוק יחד, ולזלול יחד עם עוגיות מהממות שנחטפות ישר מהצנצנת לפה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

עוגיות חמאה מעולות
ציוד
המצרכים
- חמאה (150 גרם )
- 1 ביצה
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ⅓ כוס סוכר ( או אבקת סוכר מי שרוצה עוגייה עדינה יותר)
- ¼ כוס קורנפלור
- 1 כוס קמח מנופה
אופן ההכנה
- נמיס את החמאה במיקרו 30 שניות.
- נוסיף הכל ונערבל עד שהכל מתאחד (ניתן גם ידנית עם כף).
- נשים בשק זילוף עם צנטר גדול (תמונה מצורפת למטה בשאלות ותשובות).
- נזלף על נייר אפיה נמעך קצת עם האצבע ונפזר סוכר מעל.
- נאפה בתנור על חום של 170 מעלות למשך כעשרים דקות. לא להרים לפני שמתקרר.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגיות חמאה
אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח? לא ניסיתי, אך מאמינה שכן. |
מה זה זילוף איפה קונים דק זילוף? שק זילוף חד פעמי נמכר בכל חנויות כלי בית וכו'. |
אפשר לראות תמונה של הצנטר? הנה תמונה בלחיצה כאן, אפשר כל צנטר רחב. |
בלי אבקת אפייה? אכן בלי. |
הבמה כולה שלכם:

רק עוד דבר אחד אחרון!
מקור: עוגיות חמאה מתכון מאת: חני קונאשוילי