| | |

עוגות שמרים הן העוגות הכי מבוקשות והכי טעימות שיש ובכל זאת, רבים נמנעים מלהכין עוגות שמרים מחשש שהעוגות לא יצליחו להם. אז אנחנו כאן כדי לומר לכם שאתם יכולים להכין עוגות שמרים ואנחנו יכולים לומר בוודאות שאם תנסו להכין עוגת שמרים, אתם תצליחו!

איך אנחנו יודעים שתצליחו? כי אספנו עבורכם 10 טיפים מנצחים לעוגת שמרים, שאם תיישמו את הטיפים הללו בכל מתכון לעוגת שמרים שרק תבחרו – ההצלחה מובטחת ואיתה גם ההנאה והפינוק!

יש אין־ספור עוגות שמרים וניתן למלא אותן בכל מילוי שרוצים וכל אחד ואחד מכם יכול לעשות קסמים במטבח ולהכין עוגת שמרים מפנקת במיוחד! עקבו אחר הטיפים ויש גם כמה מתכונים מומלצים לנסות, ואיך אומרים? אם לא תנסו, לא תדעו! בחרו לכם עוגת שמרים אחת וקדימה למטבח!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו לתפריט מתכונים חדש כל יום (וגם מתכונים בריאים)

1. סוג השמרים:

שמרים יבשים נוחים יותר לעבודה ובעצם "קשה" שלא להצליח עם השמרים היבשים. מוסיפים בהתחלה עם הקמח והסוכר ומערבבים קלות כדי שיהיה פיזור אחיד של השמרים.


חשוב לדעת- שמרים מתחילים לפעול בחום של 30 מעלות וחומרי הגלם שבמתכון צריכים להיות בטמפרטורת החדר. דבר נוסף שעוזר לבצק להתחמם הוא לישה ארוכה של מינימום 10 דקות.

עוגת שמרים נוטלה בשני צבעים
מתכון קל ופשוט להכנת עוגה מנחמת ונפלאה שלא תפסיקו לקצור עליה מחמאות כל פעם שמכינים.
הכינו את המתכון
מתכון עוגת שמרים נוטלה
מתכון עוגת שמרים נוטלה
גם אתם יכולים להכין עוגת שמרים כזו! | צילום: אורטל עמרם

2. הבצק דביק?

אל תוסיפו קמח! כשהבצק דביק אנחנו נוטים להוסיף מיד קמח וזו טעות! מומלץ לשמן מעט את הידיים, ליצור כדור מהבצק, להניח בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ומעל להניח מגבת יבשה.


חשוב לזכור– לא להתפיח באזור של מזגן בימים החמים, רק במקום חמים.

עוגה מנחמת ונפלאה שלא תפסיקו לגרוף מחמאות בכל פעם שמכינים!

מתכון עוגת שמרים נוטלה
צילום: אורטל עמרם

3. לזרז את שלב התפיחה

ניתן לחמם תנור ל־40 מעלות, לכבות ולהניח את הקערה על גבי רשת בתנור. חשוב לא לסגור את התנור ולוודא שהתנור מכובה.

איך נדע שהבצק תפח מספיק? לוחצים עם האצבע במרכז הבצק ואם הגומה נשארת ללא שינוי במשך כמה דקות הבצק מוכן. אם היא נסגרת – הבצק זקוק לעוד זמן התפחה.

אוסף מומלץ  >> עוגה לשבת • 5 מתכונים לעוגות קלות ומיוחדות לשבת

4. זמן לישת הבצק

אחרי שהבצק תפח לשים אותו בעזרת הידיים כדי להוציא את האוויר. אבל כדי שהבצק יהיה נוח לרידוד אפשר להקפיא למשך 15 דקות לפני הרידוד.

דבר נוסף שניתן לעשות – להכין את הבצק יום לפני ולתת מנוחה של עד 10 שעות במקרר. חשוב לוודא שהקערה מכוסה בניילון נצמד עם 2 ניקובים של חורים וזאת כדי לאפשר סירקולציה של האוויר. ניתן לשמור את הבצק במקרר בתנאים נכונים עד 3 ימים.

5. שלב הרידוד

צריך לרדד את הבצק למלבן כדי לקבל צורת רולדה. חשוב לאבק את משטח העבודה בקמח ולוודא שהבצק לא נדבק למשטח העבודה.

יש לרדד ממרכז הבצק החוצה ורק בתנועה הזו כאשר מסובבים בכל פעם את הבצק.

6. שלב המילוי:

חשוב ביותר לשים לב שהמילוי לא מכביד על הבצק. אם המילוי כבד – הבצק ייקרע/ שהעוגה לא תתפח.

אם בחרתם במלית חלבית כמו ריקוטה/ טוב טעם/ כנען צריך לסנן היטב את הנוזלים יום לפני.

את המילוי צריך למרוח מבפנים החוצה בעדינות כדי שהבצק לא ייקרע.

7. התפחה שנייה:

לאחר שמעצבים את צורת הבצק, מניחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה עם מעט מים כדי שהבצק לא יתייבש.ומתפיחים במשך 20 דקות נוספות.

8. לאחר התפחה שנייה:

מברישים שוב את הבצק עם ביצה ומעט מים כדי שצבע העוגה יהיה זהוב ובשלב זה אפשר לצפות את הבצק בשטרוייזל, גבישי סוכר/ סוכר חום, פרג, שומשום או כל ציפוי שרוצים.

9. שלב האפייה:

אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות, כאשר זמן האפייה אורך עד 40 דקות – תלוי בתנור.

10. זיגוג:

מכינים סירופ סוכר – מבשלים סוכר ומים באותו היחס. (כוס סוכר, כוס מים) עד להמסת הסוכר ומברישים את העוגה.

חשוב – אם העוגה חמה יש לזגג סירופ קר ואם העוגה קרה יש לזגג עם סירופ חם.

אחרי צינון מלא של העוגה עוטפים בניילון נצמד, אם המלית יבשה אפשר לאחסן בטמפרטורת החדר ואם רטובה (חלבית/בשרית) מאחסנים במקרר.

למדתם והחכמתם? בואו נתרגל:

מתכון עוגת שמרים נוטלה

עוגת שמרים נוטלה בשני צבעים

מתכון קל ופשוט להכנת עוגה מנחמת ונפלאה שלא תפסיקו לקצור עליה מחמאות כל פעם שמכינים.
כמות: 2 עוגות
באדיבות: אורטל עמרם

ציוד

  • 2 תבנית אינגליש קייק

מצרכים

  • 5 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • ¼1 כפות שמרים
  • 1 כוס חלב פושר
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס מים פושרים
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כפות קקאו מהולות ב-3 כפות מים רותחים

למילוי:

  • ממרח שוקולד

אופן הכנה

  • נשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ונערבב.
  • נוסיף את הסוכר והמלח ונערבב ואז נוסיף את הביצים, החלב, השמן, והמים ונערבל עד לקבלת בצק אחיד.
  • נעשה כדור ונחלק אותו לחצי שווה בשווה.
  • חצי אחד נשים בקערה ונכסה עם ניילון נצמד, והחצי השני נחזיר למיקסר ונוסיף לה את הקקאו ונערבל טוב לבצק.
  • אם דביק נוסיף כל פעם כף קמח עד שהבצק חום.
  • נכסה בניילון נצמד ונתפיח את 2 הכדורים לשעה.
  • נחצה כל כדור לחצי ונניח 2 חצאים חום ולבן בצד.
  • נקמח משטח עבודה ונרדד לריבוע, נמרח שוקולד ונגלגל לרולדה.
  • ככה נעשה עם השאר ואז כל רולדה נחצה לחצי (צריך להיות לכם 2 רולדות חום ו2 רולדת לבן), ונעשה צמה.
  • נשמן תבניות אינגליש קייק לא חד פעמי, נכווץ את הרולדות יחד ונכניס לתבנית.
  • נחמם תנור על חום של 180 מעלות 10 דקות מראש ונכניס ל 30 עד 40 דקות.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

עוד עוגות שמרים? למה לא!

עוגת שמרים
עוגת שמרים רוגלך | צילום:מלי מאירוב
עוגת שמרים במילוי פרג כמו בקונדיטוריה
מרקם חלומי עם מלית מענגת
הכינו את המתכון
עוגת שמרים במילוי פרג
עוגת שמרים גבינה שבלולים
מתכון משוכלל אך פשוט וברור שהכי מומלץ להכין לשבת ואז נותר רק להתענג.
הכינו את המתכון
מאפה גבינה
 עוגת שמרים שוקולד קלועה
עוגת שמרים שוקולד קלועה, עשירה, חגיגית ומרשימה. מתכון פשוט וקל להכנה.
הכינו את המתכון
עוגת שמרים שוקולד קלועה

מקור: מרק – החוויה הקולינרית | סדנאות בישול, לפרטים צרו בקשר במייל school.chef1@gmail.com או בטלפון 055-989-4650

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements