בצק שמרים מושלם לקרואסון, רוגלך או רולדות שוקולד
לא תקבלו מאפים יותר פוטוגניים מאלה אף פעם! שמרים זה אהבה מסוג אחר, ואין על בצק שמרים מושלם כזה שמכין לנו קרואסונים משגעים אך גם רוגלך, רולדות או עוגת שמרים מנצחת. מתכון קרואסונים אווריריים ורכים מבפנים במילוי קינמון עשיר ומפנק עם צבע זהוב ומעורר תיאבון,
בצק שמרים מושלם לקרואסון או רולדות שוקולד

לא תקבלו מאפים יותר פוטוגניים מאלה אף פעם! שמרים זה אהבה מסוג אחר,
ואין על בצק שמרים מושלם כזה שמכין לנו קרואסונים משגעים אך גם רוגלך, רולדות או עוגת שמרים מנצחת.
מתכון קרואסונים אווריריים ורכים מבפנים במילוי קינמון עשיר ומפנק עם צבע זהוב ומעורר תיאבון,
נסו פעם ותיכונו להתמכר לבצק שמרים שיהפוך למתכון קבוע במטבח שלכם.
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/עינת-חנניה" icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של עינת חנניה [/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו באופן חתיכת הבצק



בצק שמרים מושלם לקרואסון או רולדות שוקולד
ציוד
המצרכים
- 1 קילו קמח תופח
- 1 כף שמרים
- ½ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים (L)
- חמאה / מחמאה (150 גרם - רכה)
- ½2 כוסות מים פושרים
- ¼ כפית מלח
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- ½1 כוסות מים
- 1 כף מיץ לימון טרי
למילוי:
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
- 2 כפות קינמון ( טחון)
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו לישה נשים את החומרים היבשים לפי הסדר ונערבב עד להטמעה.
- נוסיף את הנוזלים תוך כדי ערבוב לפי הסדר עד לאיחוד ולקבלת בצק נעים ולא דביק.
- נפזר מעט קמח ונתפיח כחצי שעה, ומורידים נפח.
- נחצה ל-4 ונרדד, יוצרים רוגלעך או קרואסונים או רולדה,.
- אחרי שעושים את הצורה יש להתפיח שוב (משהו כמו חצי שעה תלוי בטמפרטורת החדר).
למילוי קינמון:
- נערבב את הקינמון והסוכר יחד עד לאיחוד.
- את החמאה נמרח על הבצק בנדיבות ומעל נפזר את תערובת הקינמון.
- נבריש ונכסה את כל הבצק, נגלגל לרולדה נחתוך וניצור שושנה ונניח להתפחה.
- נמרח ביצה טרופה עם מעט מים וסוכר וניל.
- אופים בתנור על חום של 180 מעלות עד להזהבה.
להכנת הסירופ:
- מבשלים על הגז עד לקבלת סירופ 2 כוסות סוכר כוס וחצי מים כף מיץ לימון טרי - ונמרח את המאפה בסירופ.
[adinserter block="4"]
שאלות נפוצות: בצק שמרים
| מה המלית? הפעם עשיתי רק עם חמאה (מילאתי בקוביית חמאה). |
| רק חצי שעה התפחה? אחרי שמורידים נפח אפשר לעבוד? כן… אבל תלוי בטמפרטורת החדר ברגע שהכפיל עצמו אפשר לעבוד אתו, וכמובן זה אחרי שעושים את הצורה גם להניח להתפחה של חצי שעה. |
| יש המלצות למילויים לקרואסונים? קוביית שוקולד פרה או קוביית חמאה. |
| אפשר קמח רגיל ואבקה אפיה? כן. |



רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: בצק שמרים מושלם מתכון מאת: עינת חנניה
למה צריך אבקת אפייה וגם שמרים ?
היי קרן,
כדי שהבצק ייצא אוורירי עוד יותר.
בהצלחה 🙂
מאוד טעים ורך
היי אפשר להקפיא את הבצק לילה ואז להכין למחרת? או לחילופין לשמור במקרר לילה?
היי ציפי, אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים, אז אם את מתכננת לאפות למחרת הכי מומלץ פשוט להשאיר בקירור ללילה. בהצלחה!
אין לי כוסות חד פעמיות בבית…..בבקשה תכתבי מידות לכבות סטנדרטיות לאפיה.
תודות
אפשר להשתמש בכל כוס אוניברסלית או להמיר לחלופין לגרמים אם יש ברשותך משקל. בהצלחה ובתיאבון!
יש לי קמח שמרים , כמה ממנו אני אמורה לשים ?
היי טלי!
ניתן להשתמש בקמח שמרים באותה כמות – קילו קמח.
בהצלחה 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!