| |

עוגת שוקולד גבוהה ועשירה

מתכון לעוגת שוקולד גבוהה ומרשימה, שמכינים בקלות
בהשראת: הדר שפירא
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
עוגת שוקולד קלה להכנה

עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה – תענוג לעיניים ותענוג גדול יותר לחיך! מתכון לעוגת שוקולד פרווה, שאפשר להכין גם חלבית, בתוספת ציפוי של קרם שוקולד חלב.

מי שאוהב שוקולד ישמח לאכול עוגות שוקולד בכל הזדמנות שרק תצוץ בדרכו, אבל אם אתם אוהבים אז לא באמת צריך להמתין להזדמנויות שיצוצו, אלא מכינים ודואגים שתמיד תהיה פרוסה נגישה של עוגת שוקולד עשירה ומפנקת!

קבלו מתכון לעוגת שוקולד פרווה, עם ציפוי שוקולד חלב. עוגה גבוהה ומרשימה מאוד, שמכינים ממש בקלות ותהיה מושלמת להגשה ביום שגרה, בסוף שבוע וגם באירועים.

ספר המתכונים של הדר שפירא

 

עוגת שוקולד עם קמח תופח
צילום: הדר שפירא

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד קלה להכנה

  • עוגת שוקולד עם קמח תופח, שקל להכין, ואפשר להמיר בקמח רגיל!
  • הקינוח שהכי משמח ילדים והגשה שלו תשדרג לאווירה חגיגית ושמחה!
  • מתכון שקל מאוד להכין ואין בעיה להכין אותו בכל הזדמנות שמתחשק!
  • עוגת שוקולד גבוהה, שהבסיס פרווה ואפשר לוותר על ציפוי חלבי!

שורה תחתונה: לא משנה כמה עוגות שוקולד הכנתם, עוגת שוקולד גבוהה כזו חייבים להכין בהקדם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד קלה להכנה

עוגת שוקולד גבוהה ועשירה

מתכון לעוגת שוקולד גבוהה ומרשימה, שמכינים בקלות
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: הדר שפירא

ציוד

תבנית 24
מיקסר
נייר אפייה
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
  • 3 כפות קקאו
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כוס מים רותחים
  • 6 ביצים
  • ¾ כוס שמן
  • ½1 כוסות קמח תופח

הכנת הגנאש:

  • 1 חבילה שוקולד חלב (100 גרם)
  • ½ חבילה שמנת מתוקה (125 גרם)

אופן ההכנה

  • ממיסים על הגז על אש נמוכה חבילת שוקולד, מריר 3 כפות קקאו, 6 כפות סוכר, כוס מים רותחים, עד להמסת השוקולד ומצננים.
  • מפרידים 6 ביצים ( אם הן קטנות אז להוסיף חלבון אחד).
  • מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצפת יציבה.
  • מוסיפים את השוקולד לחלמונים תוך כדי ערבוב .
  • לאחר מכן מוסיפים 3/4 כוס שמן , כוס וחצי קמח תופח, מערבבים היטב ומוסיפים את הקצפת בתנועת קיפול בזהירות שלא יישבר .
  • מעבירים לתבנית 24 ומניחים בצדדים נייר אפייה כי היא תעלה מעל התבנית.
  • מכניסים לתנור על חום של 160 מעלות כשעה ובודקים עם קיסם יד שיוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.

הכנת הגנאש:

  • נשים חבילת שוקולד חלב ובערך חצי שמנת מתוקה.
  • ממיסים במיקרו כדקה ומערבבים היטב עד לקרם חלק ושופכים על העוגה שהיא קרה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.



שאלות נפוצות: עוגת שוקולד גבוהה

למה הכוונה לשים נייר אפייה מאחר ויוצאת גבוהה? יכולה להסביר?
מי שרוצה שהעוגה תצא גבוהה כמו בתמונה מומלץ להכין אותה בתבנית 24 ולהניח מסביב נייר אפייה כדי שיהיה לעוגה לאן לעלות, אפשר להכין אותה גם בתבנית 28 ואז לוותר על הנייר אפייה.
אפשר קמח רגיל עם אפייה במקום קמח תופח?
ברור, קמח תופח זה קמח שהוסיפו לו אבקת אפיה זה אותו הדבר.
נשמע מעולה, תודה! איזה גובה זה בערך יוצא בתבנית 24?
8-10 ס״מ.
אפשר לשים בתבנית 26? אין לי 24?
כן אפשר , יש מצב שהיא תצא טיפה פחות גבוהה זה הכל.

 

מתכון לעוגת שוקולד פרווה
צילום: הדר שפירא

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

5 Comments

  1. היי הדר, ותודה מראש על המתכון.
    לאחר שמכניסה את הבלילה לתבנית, איך ואיפה בדיוק שמים את הנייר מסביב?

    1. היי לימור!
      הנייר צריך לעטוף את מסגרת התבנית למעלה מפני שהעוגה תעלה גבוה.
      מקווים שענינו על שאלתך, בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?