| | | | | | | | | |

פשטידת גבינות וירק ללא גלוטן

פשטידה שחומה, שתרשים כל אורח על שולחן החג ותפנק במרקם רך ונמס בפה.
בהשראת: ליאת דוד
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
מתכון פשטידת גבינות

 

כשהחום שבחוץ דורש מנות קלות וטעימות, כששבועות בפתח וצריך לארח או להתארח… כשרוצים למקסם את השידוך המושלם של גבינות, ירקות ותבלינים מעולים.

לכל המצבים האלו יש מתכון אחד מנצח שתמיד לוקח – פשטידת גבינות וירק מופלאה ללא גלוטן, עם מראה שחום ומגרה, עושר טעמים מענג בפה והכנה קלילה.

שלמות הטעמים של פשטידת גבינות וירק נוצרת משילוב מהמם של מלא גבינות מעולות – בולגרית, קוטג', גבינה צהובה מגוררת (עמק, איבריקו, מנצ׳גו, קשקבל) או מנצ׳גו כמהין לארומה מיוחדת – המעורבבים היטב עם עלי מנגולד קצוצים ועירית או בצל ירוק, קצת קמח שקדים, והכי חשוב – עשבי תיבול טריים ומלאי טעם מופלא של אורגנו, בזיליקום וצ׳ילי גרוס.

טיגון קליל של העלים, אפייה קצרה של הבלילה, והתנור תצא יופי של פשטידה שחומה, שתרשים כל אורח על שולחן החג ותפנק במרקם רך ונמס בפה לצד סלט עגבניות שרי עסיסי.

ספר המתכונים של ליאת דוד 

מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד
מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד
מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד
מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד

 

מתכון פשטידת גבינות

פשטידת גבינות וירק ללא גלוטן

פשטידה שחומה, שתרשים כל אורח על שולחן החג ותפנק במרקם רך ונמס בפה.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליאת דוד

ציוד

תבנית מלבנית 20x30

המצרכים

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 10-12 עלי מנגולד ( החלק הירוק בלבד)
  • ½ צרור עירית (אם אין אפשר להשתמש בבצל ירוק)
  • עלי אורגנו טרי - מ 3 גבעולים (אם אין אפשר להשתמש בכף שטוחה אורגנו מיובש)
  • 3-4 עלי בזיליקום - מ 3 גבעולים ( קצוצים)
  • 4 ביצים ( L)
  • 2 גביעי קוטג' 5% (500 גרם)
  • גבינה צהובה מגוררת עמק / איבריקו / מנצ׳גו / קשקבל / מנצ׳גו כמהין תוסיף ארומה מיוחדת (150 גרם)
  • ½ קוביה בולגרית פיראוס 5% (מפוררת עם מזלג)
  • מלח אטלנטי (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • 1 כפית עשבי תיבול יבשים (בסגנון פרובאנס)
  • ½ כפית צ׳ילי גרוס יבש
  • 4 כפות קמח שקדים (טחונים)

אופן ההכנה

  • מפרידים מעלי המנגולד את החלק המרכזי הלבן מהחלק הירוק של המנגולד וקוצצים את החלק הירוק.
  • מחממים מחבת רחבה מוסיפים שמן זית ואת עלי המנגולד הירוקים.
  • ממליחים ומפלפלים מעט ומטגנים 2-3 דקות עד שהנפח שלו קטן לא לבשל יותר מדאי רק מעט עד לריכוך.
  • מכינים את בלילת הגבינות טורפים את הביצים בקערה גדולה.
  • מוסיפים את הגבינות עשבי התיבול וכל יתר התבלינים מערבבים לקבלת מסה אחידה.
  • מוסיפים מנגולד וקמח שקדים ומערבבים.
  • מרפדים תבנית מלבנית בגודל 20x30 בנייר אפיה משמנים מעט את נייר האפייה.
  • מעבירים לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ואופים כ 30-40 דקות עד שפני הפשטידה שחומים.

הערות וטיפים

מומלץ להגיש בליווי סלט עגבניות שרי או איזה סלט שאהוב עליכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…

עוד מתכונים מעניינים באתר

צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר! 

מקור: פשטידת גבינות מתכון מאת: המטבח של ליאת דוד 

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק

Similar Posts

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements