| | | |

מאפה שמרים גבינה ואוכמניות מתוק ואוורירי

מתכון מושלם של סינרול גבינה אוכמניות קטוגני ללא גלוטן וללא סוכר, נהדר לכל חג, שבת או אירוח חלבי
בהשראת: המטבח של ליאת דוד
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
מאפה שמרים גבינה

המתכון הזה פשוט אסון, אבל אסון בקטע טוב, זאת אומרת הוא מהמם מדי, טעים מדי, ממכר מדי ומטריף מדי את בלוטות הטעם שפשוט יהיה קשה מאוד (מאוד!) להפסיק לאכול אותו.

סקרנים לדעת מה "האסון" שאתם הולכים להכין תיכף ומייד? לא נמתח אתכם יותר מדי, ופשוט ניתן לכם אותו, את המחמאות והתשואות תתנו לנו אחר כך. אז… מוכנים לקבל מתכון מושלם של סינרול גבינה אוכמניות קטוגני ללא גלוטן וללא סוכר? בטח שאתם מוכנים, וככה תהיו מוכנים לכל חג, שבת או אירוח חלבי עם מאפה שמרים גבינה ואוכמניות מתוק ואוורירי בצורת גלילי שבלולים אישיים יפים ומרשימים.

הפעם הלכנו כאן על מלית מהממת של גבינה קטיפתית ועשירה שמשתדכת מושלם לאוכמניות עסיסיות ואקזוטיות, אבל הבצק המעולה הזה יקבל בשמחה גם מילוי של רוטב עגבניות וגבנ״צ מגוררת כמו בורקס פיצה או מלית פסטו ובולגרית /פטה. מאפה שמרים גבינה עשיר בטעם מתוק וענוג, מרקם רך וגבינתי נפלא ומראה "אסוני" שעושה חשק לזלול עוד ועוד לפחות עד שבועות הבא…

ספר המתכונים של ליאת דוד

מאפה שמרים גבינה
צילום: ליאת דוד

למה באמת כדאי לכם: מאפה שמרים גבינה

 

  • לא להיבהל מכמות השומן, זה שומן בריא מאוד, נטול גלוטן, קטוגני שגם יפנק אתכם במרקם עשיר ועמוק
  • אפשר להכין מאפה שמרים גבינה ואוכמניות, אפשר גם בלי אוכמניות ואפשר גם במלית מלוחה של רוטב עגבניות וגבנ״צ מגוררת כמו בורקס פיצה או במלית פסטו ובולגרית / פטה

שורה תחתונה: מאפה שמרים גבינה עשיר בטעם מתוק וענוג, מרקם רך וגבינתי נפלא ומראה "אסוני" שעושה חשק לזלול עוד ועוד לפחות עד שבועות הבא.

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? – כל השלבים בתמונות

מאפה שמרים גבינה
מורחים את מלית הגבינה על הבצק. אם אוהבים אוכמניות מפזרים מעל הגבינה. צילום: ליאת דוד
מאפה שמרים גבינה
מגלגלים בעזרת נייר האפייה לגלילה. צילום: ליאת דוד
מאפה שמרים גבינה
עם או בלי אוכמניות, מה שאוהבים. צילום: ליאת דוד
מאפה שמרים גבינה
מקפיאים חצי הקפאה, מניחים בתבנית שקעים משומנת בחמאה, מעבירים לאפיה לכ-20-22 דקות צילום: ליאת דוד
מאפה שמרים גבינה
מוציאים מצננים ובזהירות מוציאים מתבנית השקעים. צילום: ליאת דוד
מאפה שמרים גבינה
יאמייי. מאפה שמרים גבינה ואוכמניות צילום: ליאת דוד
מאפה שמרים גבינה

מאפה שמרים גבינה ואוכמניות מתוק ואוורירי

מתכון מושלם של סינרול גבינה אוכמניות קטוגני ללא גלוטן וללא סוכר, נהדר לכל חג, שבת או אירוח חלבי
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
כמות 3 גלילות
באדיבות: המטבח של ליאת דוד

המצרכים

  • 600 גרם או 3 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 3 כפות גדושות גבינת שמנת 30% (כ-60 גרם)
  • 280 גרם או שתי כוסות קמח שקדים (באותה כוס מידה של המוצרלה)
  • ביצה אחת מידה L
  • כף שטוחה פסיליום (כ-12 גרם)
  • כף שטוחה אבקת אפייה ללא אלומיניום (כ-8 גרם)
  • בזיליקום ואורגנו טריים (רק אם מכינים מילוי מלוח)

למלית גבינה מתוקה:

  • גביע גבינת שמנת (כאן השתמשנו בגבינת נפוליאון)
  • 30-50 גרם סוויטאנגו וניל (תלוי ברמת המתיקות האהובה עליכם)
  • אוכמניות למי שאוהב (כאן עשינו חצי עם, חצי בלי)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • קודם כל שימו לב, אם מכינים מילוי מלוח אז מכניסים לתוך הבצק מעט מלח + בזיליקום ואורגנו טרי או תערובת של עשבי תיבול יבשים. אם מכינים במלית מתוקה אז מכינים את הבצק כמו שהוא ללא תוספות כלל.
  • מתחילים בהכנת הבצק: מניחים את הגבינות בקערת זכוכית וממיסים יחד במיקרו כל דקה שלמה, מוציאים, מערבבים ושוב מחזירים למיקרו לעוד דקה. סה"כ כשלוש דקות (כל מיקרו והחום שלו)
  • מניחים את הגבינות עם כל החומרים בקערת המג'ימיקס וטוחנים לבצק (זה השלב להוסיף עשבי תיבול אם מכינים במליות מלוחות). מחלקים לשלושה כדורים שווים במשקלם, ופותחים כל בצק למלבן בין שני ניירות אפייה.

למלית:

  • מערבבים יחד לאיחוד את כל חומרי מלית הגבינה. אצלנו חלקנו אוהבים אוכמניות וחלקנו ממש לאף לכן הכנו חצי חצי. מורחים את מלית הגבינה על הבצק. אם אוהבים אוכמניות מפזרים מעל הגבינה ומגלגלים בעזרת נייר האפיה לגלילה.
  • עוטפים היטב ומעבירים למקפיא לחצי הקפאה, כשהגלילה חצי קפואה מוציאים מהמקפיא וחותכים למנות סינרול (שבלולים אישיים), מניחים בתבנית שקעים משומנת בחמאה, מעבירים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-20-22 דקות או עד השחמה, מוציאים מצננים ובזהירות מוציאים מתבנית השקעים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: ליאת דוד

Similar Posts

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements