| | | | | | | |

עוגת לימון תות וקוקוס ללא סוכר וללא גלוטן

שילוב עונתי משגע שעושה את כל ההבדל - עוגה מהממת, רכה ולחה עם טעם שישאיר אתכם מכורים לעוד
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
מתכון עוגת לימון

שילוב עונתי משגע שעושה את כל ההבדל – עוגת לימון תות וקוקוס מענגת, צבעונית ומתוקה שמכינים ללא סוכר וללא גלוטן, כך שגם אלה שנמנעים מבינינו יכולים ליהנות מהחיים הטובים.

עוגה עסיסית ונימוחה בטירוף עם שילוב טעמים של חמוץ-מתוק שעושה קסם בפה. העוגה הרכה והלחה היא בדיוק מה שאתם מחפשים!

ספר המתכונים של שרית ברסקה

מתכון עוגת לימון
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת לימון

עוגת לימון תות וקוקוס ללא סוכר וללא גלוטן

שילוב עונתי משגע שעושה את כל ההבדל - עוגה מהממת, רכה ולחה עם טעם שישאיר אתכם מכורים לעוד
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית קפיץ עגולה קוטר 16

המצרכים

לבסיס:

  • 3 ביצים
  • קמח שקדים (130 גרם )
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • מיץ לימון ( מלימון אחד)
  • 4 כפות אבקת סוכר סווטאנגו / ממתיק אחר שמותר
  • 2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי / חמאה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה ללא גלוטן
  • מים (50 מ"ל)

לקרם לימון:

  • ½ כוס מיץ לימון (סחוט מ 2-3 לימונים)
  • כוס ממתיק אבקתי (מומלץ אלולוז אבל כל ממתיק אבקתי יתאים סוויטנגו, אריתרטול, מונקפרוט)
  • 2 ביצים שלמות
  • 4 חלמונים
  • חמאה קרה (80 גרם - חתוכה לקוביות)

לשכבת הקוקוס:

  • ½ כוס קוקוס

אופן ההכנה

  • נניח בקערה את כל המרכיבים היבשים כולל את גירדת קליפת הלימון.
  • נוסיף את המרכיבים הנוזליים ונערבב טוב עד לקבלת תערובות אחידה ללא גושים.
  • את התערובות נעביר לתבנית קפיץ עגולה קוטר 16.
  • נחמם תנור ל -175 מעלות ונאפה 15 דקות - לא אפייה מלאה .
  • נוציא את הבסיס ונקרר כעשר דקות.
  • נפזר את הקוקוס על כל העוגה.

הכנת קרם הלימון:

  • בסיר קטן עם תחתית עבה מניחים את כל המצרכים של הקרם לימון למעט חמאה.
  • מחממים על האש הכי קטנה בכיריים שלכם תוך כדי טריפה נמרצת במטריפה ידנית.
  • אל תפסיקו לטרוף את התערובת כדי להימנע מקרישת הביצים.
  • תוך כ 7- 5 דקות התערובת מתחילה להסמיך ומצפה גב של כף. בשלב זה מכבים את האש ומוסיפים בהדרגה את החמאה. בכל פעם מוסיפים כמה קוביות וטורפים להמסה.
  • רק כשנמס לגמרי מוסיפים עוד כמה קוביות. מעבירים את הנוזל דרך מסננת מתכת עם חורים קטנים ישר לתוך צנצנת או קופסה נקיה.

המשך הכנה:

  • נזלף מעל קונפיטורת תות/פירות יער, ומעל את שכבת הקרם לימון, כך שניצור שכבות עוגת לימון שכבת קוקוס שכבת תות ומעל קרם לימון.
  • נחזיר לאפיה בטמפרטורה של 160 מעלות למשך עוד כ-15 דקות או עד להתייצבות הקרם לימון בחלק העליון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת לימון

האם אפשר לשים קוקוס וריבת משמש בלבד?
את יכולה להכין קרם תות שדה אם את אוהבת יותר.
הקרם הוא חובה?
אני חוששת שריבה בלבד לא תקנה גובה מכיוון שאינה מתייצבת באפיה רק בזמן הקירור . ואז תצא לך עוגה נמוכה עם ריבה וקוקס . אפשר אולי להכין את העוגה ואז למרוח ריבה שאת אוהבת ומותר לך. ואת הקוקוס הייתי מקציפה 3 חלבונים וממתיק עד לקבלת קצפת יציבה בתנועות קיפול הייתי מוסיפה את הקוקוס ואז שמה מעל הריבה על כל התבנית ומכניסה לעוד 10 דקות אפיה בערך . ככה תקבלי שכבה קרנצית יפה וזהובה שכבה של ריבה ועוגה.
מה זה קסנטאן גאם? איפה קונים?
קסנטאן מעבה ומחבר ומשמש גם לאפיה . ניתן לרכוש בבתי טבע , ניצת הדובדבן וברשת.
כמה גרם פחמימה סה"כ יצא לך במתכון לכל הכמות?
גרם שומן : 1.8 גרם חלבון : 4.5 גרם פחממות : 61.9 לכל הכמות. גרם סיבים : 15.2 בכפית אין את הסוויטנגו בהמשך אני יעשה חישוב באמצעות הערכים שרשומים על האריזה. החישוב פה הוא לכל הכמות .
את לא משתמשת בפקטין ? אני מכניסה את הזרעים של הלימון או של תפוח עץ כפקטין .
דבר נוסף כמה זמן ניתן לשמור את הריבה הזאת במקרר?
למתכון הזה של הריבה אין חיי מדף ארוכים . אני מכינה אותה בסמוך לאפיה וזה משמש בעיקר למילוי עוגות וכד' . ביום יומיים הקרובים אני עובדת על מתכון משופר עם חיי מדף ארוכים יותר ומרקם עדין יותר . ואת צודקת במתכון הבא אשתמש במרכיבים אחרים המתאימים גם לתזונה קיטוגנית . וחיי מדף ארוכים.
מתכון עוגת לימון
צילום: שרית ברסקה

רק עוד דבר אחד אחרון!

 

המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…

עוד מתכונים מעניינים באתר

צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר! 

 

מקור: עוגת לימון ללא גלוטן מתכון מאת: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?