Go Back
מתכון עוגת לימון

עוגת לימון תות וקוקוס ללא סוכר וללא גלוטן

שילוב עונתי משגע שעושה את כל ההבדל - עוגה מהממת, רכה ולחה עם טעם שישאיר אתכם מכורים לעוד
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית קפיץ עגולה קוטר 16

המצרכים

לבסיס:

  • 3 ביצים
  • קמח שקדים (130 גרם )
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • מיץ לימון ( מלימון אחד)
  • 4 כפות אבקת סוכר סווטאנגו / ממתיק אחר שמותר
  • 2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי / חמאה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה ללא גלוטן
  • מים (50 מ"ל)

לקרם לימון:

  • ½ כוס מיץ לימון (סחוט מ 2-3 לימונים)
  • כוס ממתיק אבקתי (מומלץ אלולוז אבל כל ממתיק אבקתי יתאים סוויטנגו, אריתרטול, מונקפרוט)
  • 2 ביצים שלמות
  • 4 חלמונים
  • חמאה קרה (80 גרם - חתוכה לקוביות)

לשכבת הקוקוס:

  • ½ כוס קוקוס

אופן ההכנה

  • נניח בקערה את כל המרכיבים היבשים כולל את גירדת קליפת הלימון.
  • נוסיף את המרכיבים הנוזליים ונערבב טוב עד לקבלת תערובות אחידה ללא גושים.
  • את התערובות נעביר לתבנית קפיץ עגולה קוטר 16.
  • נחמם תנור ל -175 מעלות ונאפה 15 דקות - לא אפייה מלאה .
  • נוציא את הבסיס ונקרר כעשר דקות.
  • נפזר את הקוקוס על כל העוגה.

הכנת קרם הלימון:

  • בסיר קטן עם תחתית עבה מניחים את כל המצרכים של הקרם לימון למעט חמאה.
  • מחממים על האש הכי קטנה בכיריים שלכם תוך כדי טריפה נמרצת במטריפה ידנית.
  • אל תפסיקו לטרוף את התערובת כדי להימנע מקרישת הביצים.
  • תוך כ 7- 5 דקות התערובת מתחילה להסמיך ומצפה גב של כף. בשלב זה מכבים את האש ומוסיפים בהדרגה את החמאה. בכל פעם מוסיפים כמה קוביות וטורפים להמסה.
  • רק כשנמס לגמרי מוסיפים עוד כמה קוביות. מעבירים את הנוזל דרך מסננת מתכת עם חורים קטנים ישר לתוך צנצנת או קופסה נקיה.

המשך הכנה:

  • נזלף מעל קונפיטורת תות/פירות יער, ומעל את שכבת הקרם לימון, כך שניצור שכבות עוגת לימון שכבת קוקוס שכבת תות ומעל קרם לימון.
  • נחזיר לאפיה בטמפרטורה של 160 מעלות למשך עוד כ-15 דקות או עד להתייצבות הקרם לימון בחלק העליון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.