5 מתכונים של עוגיות בריאות ללא סוכר שיעשו לכם את השבוע מתוק גם בלי תוספת סוכר! עוגיות זה אחד הנשנושים הכי טעימים שיש ושהכי כיף לאכול לצד הקפה או סתם כשמתחשק, אבל ברור שכדאי לשים לב לכמויות כדי לשמור על הבריאות.
לכן, דאגנו לכם לאוסף מתכונים של עוגיות בריאות, העשויות מרכיבים איכותיים וכל העוגיות ללא תוספת סוכר, כך שאפשר לאכול מהן ללא מצפון או בקרת יתר והן כל כך טעימות, שהן יעלו לכם חיוך על הפנים בכל פעם מחדש! כל המתכונים קלים ביותר, שמכינים ממעט רכיבים והעלויות אף נוחות לכל כיס! בריא, קל וזול – זה השילוב המושלם!
1. עוגיות טחינה בריאות מקמח שקדים, עוגיות מופחתות סוכר, עשויות 100% כוסמין מלא ושקדים טחונים, בריאוּת בכל ביס! העוגייה המושלמת שלכם שתגזול מכם רק 10 דקות הכנה.
מצרכים
מצרכים רטובים:
- ½ כוס טחינה גולמית
- ¼ כוס שקדייה – ממרח שקדים טחונים בכבישה קרה להשיג בחנויות טבע ובאונליין
- ⅓ כוס סוכר קוקוס /סוכר קנים חום
- ¼ כוס שמן קוקוס מומס
- ½ כפית מי ורדים /מי זהר אופציונאלי
מצרכים יבשים:
- 1 כוס שקדים טחונים (קמח שקדים)
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- ½ כפית אבקת אפייה
אופן הכנה
- לערבב היטב בעזרת מטרפה את המצרכים הרטובים ואז להוסיף את היבשים.
- בידיים רטובות ללוש היטב את כל החומרים לבצק אחיד. לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה כדורים קטנים ולפחוס בעזרת מזלג/כף היד.
- לאפות 8 דקות בדיוק בתנור שחומם על 170 מעלות להמתין לקירור מלא (חשוב) ולהעביר את העוגיות לקופסא אטומה.
2. עוגיות שקדים ואגוזים משגעות בציפוי שוקולד עשיר שתמיד טעימות בטירוף ומלאות בקראנץ', בצורת אצבעות מהממת, שהכי מתאימה לנשנוש מהיר.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מצרכים
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1 חופן אגוזי מלך טחונים
- ½ כוס טחינה
- 4 כפות מייפל טבעי
לציפוי:
- ½ חבילה שוקולד ללא סוכר 50 גרם
אופן הכנה
- בקערה מערבבים 2 כוסות קמח שקדים, חופן אגוזי מלך טחונים, חצי כוס טחינה וארבע כפות מייפל טבעי.
- יוצרים גלילים בגודל חצי אצבע ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לעשר דקות.
- מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר.
להכנת הציפוי:
- ממיסים במיקרו חצי חבילת שוקולד ללא סוכר.
- מוציאים מערבבים וטובלים את העוגיות,.
- מניחים על נייר אפיה עד שיתייצב ושומרים בקופסה.
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
3.עוגיות חמאה בוטנים טבעוניות מקמח כוסמין – 5 רכיבים, קערה אחת, מקמח כוסמין וללא סוכר לבן, טבעוניות לחלוטין והטעם שלהן ייחודי! עוגיות בריאות שגם ילדים אוהבים.
מצרכים
- ⅓ כוס שמן קוקוס מומס
- ½ כוס סוכר קוקוס
- ¾ כוס חמאת בוטנים טבעית לא ממותקת
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- ½ כוס כוס קמח שקדים
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- אופציונאלי תוספות: 1/3 כוס פולי קקאו גרוסים ניתן להמיר בשבבי שוקולד מריר או שברי בוטנים
אופן הכנה
- בעזרת מטרפה מערבבים בקערה שמן קוקוס, סוכר קוקוס וחמאת בוטנים, טורפים היטב עד לאיחוד.
- מוסיפים את הקמחים ואבקת סודה לשתייה ולשים בידיים רטובות עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את פולי הקקאו ומטמיעים אותם היטב בבצק.
- מגלגלים כדורים קטנים מהבצק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- בעזרת מזלג משומן מעט מועכים כל עוגייה במרכז.
- מכניסים לאפיה בתנור שחומם על 170 מעלות ל12-14 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
- מניחים על רשת לצינון מלא ולהתקשות של העוגיות ומאחסנים בקופסא אטומה על השיש
4. עוגיות שיבולת שועל פריכות עם פיצוחים בהכנה סופר פשוטה, רכיבים איכותיים, גרסה טבעונית ונטולת סוכר – ויש לכם פינוק נהדר לצד קנקנן תה חם או קפה.
מצרכים
- ½1 כוס קוואקר דק
- ½1 כוס קמח כוסמין מלא
- ¾ כוס סוכר קוקוס או ממתיק סוויטאנגו לנמנעים מסוכר
- כוס כוס פיצוחים – שבבי שקדים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום וחמוציות
- 1 כפית גדושה קינמון
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 2 ביצים או עוד 1/4 כוס טחינה גולמית
- ¼ כוס טחינה גולמית
- ½ כוס שמן קוקוס
אופן הכנה
- נערבב את כל המרכיבים היבשים היטב, נוסיף את הרטובים ובעזרת ידיים רטובות נלוש היטב את התערובת עד לקבלת בצק עוגיות אחיד ומעט דביק.
- נגלגל כדורים מהתערובת ונפחוס אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה (העוגייה צריכה להיות יחסית שטוחה בשביל שתהיה כמה שיותר פריכה בסיום האפיה).
- נכניס לתנור שחומם על 170 מעלות ל-10 דקות בדיוק. להמתין לקירור מלא, ולאחסן בקופסא אטומה.
נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת ערב במרחק לחיצה אחת
5. עוגיות בריאות ממכרות ב־3 מצרכים, מתכון לעוגיות בריאות ממכרות ומיוחדות המתקבלות בבסיס בצק פריך בעדינות עם מרקם חלומי בשילוב טעמים של שקדים, טחינה, ומייפל
מצרכים
- 1 ½ כוסות שקדים טחונים
- 1 כוס טחינה גולמית מלאה
- ¼ כוס מייפל טבעי
אופן הכנה
- מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
- מכינים באיזה צורה שאוהבים. אפשר להכין בצורת ריבועים כמו בתמונה.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-150 מעלות למשך 9-10 דקות.