מתכון ללחם בוכרי בקלי קלות!
מתכון ללחם בוכרי ביתי בקלי קלות!
לרוב אני מכינה חלות לשבת, אבל הפעם התחשק לי לגוון עם לחם בוכרי, שונה בטעם ובמרקם מהחלות הרגילות והוא משדרג כל ארוחה! הלחם הבוכרי הוא אחד הלחמים הטעימים שיש במטבח הבוכרי ובכלל.
הלחם הבוכרי הוא עגול בצורתו, עם שקע פריך וקריספי במרכז ובצק אוורירי ומזכיר בצורתו בייגלה.
המתכון ללחם הזה מושלם, מתכון שכל אמא בוכרית מכינה במטבח שלה באופן קבוע והלחם קל מאוד להכנה. מומלץ לנסות ולהתפנק!
למה באמת כדאי לכם: מתכון ללחם
-
- לחם בוכרי הוא אחד הלחמים הטעימים שיש ומשדרג כל ארוחה.
- עם התכון הזה, הלחם הופך יותר לנשנוש, כי אי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
- בצק רך ואוורירי ולא משאיר תחושת כבדות כמו לחם רגיל.
שורה תחתונה: אחרי שתכינו את המכון הזה פעם אחת, הוא יהפוך להיות מתכון חובה במטבח שלכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון ללחם בוכרי בקלי קלות!
ציוד
המצרכים
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים (או חצי שקית שמרית)
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- ¼1 כוסות מים (חמימים)
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- ללוש לפחות 7 דקות לבצק רך ודביק טיפה אך לא מדי, לא להתפתות להוסיף קמח.
- לשים להתפחה בקערה משומנת ולשמן את הבצק למעלה עד הכפלת נפח.
- לחמם תנור ל200 מעלות.
- להוריד את בצק למשטח משומן, בידיים משומנות, לחלק לשניים וליצור כיכר מכל כדור.
- לקחת קורצן או מזלג ולשטח באמצע, כמו חור ולהתפיח עוד 20 דקות.
- לשטח שוב באמצע, למרוח ביצה עם כפית שמן ולפזר סומסום.
- להכניס לתנור עד שמזהיב.
הערות וטיפים
הבמה כולה שלכם:
"תודה לך מלי"
Ksenia Verlotsky Teitelbaum
"לחם בוכרי מתכון של מלי מאירוב. מדהים וטעיםםםםם"
Hofit Ben Attia Shaer
"לחם בוכרי, לא מפסיקה להכין אותו. תודה לך מלי על מתכון מושלם!!!"
Karina Grigoryan
"לחם בוכרי. תודה למלי מאירוב על המתכון המנצח"
Natalie Avezov Yakobov
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מתכון ללחם – מלי מאירוב
אליפותתתתת׳אין עליך אשת חיל אמיתית יבורכו ידייך ♥️♥️♥️♥️♥️
היי שולמית 🙂
מלי מאירוב אכן אלופה, אנחנו תמיד אוהבים לפרסם מתכונים שלה!
את מוזמנת לקבוצת הפייסבוק שלנו כדי שתוכלי ליהנות ממתכונים מעולים נוספים שעולים כל יום:
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/