|

פוקאצ'ה סינטה מושקעת ומענגת

תוצאה ששווה את ההשקעה
בהשראת: מרי קוגן
עדיין אין דירוגים
מתכון פוקאצ'ה סינטה

מתכוננים להרשים את יקיריכם במנה משגעת שתגרום להם ללקק את האצבעות? הכירו את פוקאצ'ה הסינטה – שילוב מנצח בין בצק פוקאצ'ה רך ועסיסי לבין נתחי סינטה עסיסיים וירקות קלויים.

המתכון פוקאצ'ה הזה הוא לא עוד מתכון רגיל לפוקאצ'ה. מדובר בחוויה קולינרית של ממש, שמשלבת טעמים עשירים, טקסטורות מיוחדות וניחוחות משכרים.

הבצק, המוכן מקמח איכותי, שמן זית משובח ומים, מקבל מרקם רך ואוורירי. מעליו, נסדר נתחי סינטה דקים ומתובלים, שיקבלו צריבה מושלמת בתנור. אפשר להוסיף גם ירקות קלויים, כמו בצל סגול, פלפלים ועגבניות, יוסיפו טעם מתקתק וצבעוניות מהממת.

התוצאה? פוקאצ'ה חמה, ריחנית ומלאת טעמים, שתגרום לכל אחד להתאהב. אז קדימה, למה אתם מחכים? עשו לעצמכם טובה והכינו את פוקאצ'ה הסינטה עוד היום. תהנו!

ספר המתכונים של מרי קוגן

מתכון פוקאצ'ה סינטה
צילום: מרי קוגן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון פוקאצ'ה סינטה

פוקאצ'ה סינטה מושקעת ומענגת

תוצאה ששווה את ההשקעה
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי קוגן

המצרכים

לפוקצ׳ה:

  • 500 גרם קמח לחם (לא חייב)
  • 25 גרם סוכר
  • 15 גרם מלח
  • 350 מ״ל מים
  • ½1 גרם שמרים יבשים
  • שמן זית

לטופינג:

  • 400 גרם סינטה חתוכה לרצועות
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לפרוסות
  • 1 חופן צנוברים
  • 1 חופן שקדים פרוסים
  • 1 כף סומק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • לערבב שמרים יבשים עם רבע כוס מים וסוכר בקערה.
  • לכסות בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שלוש שעות.
  • להעביר את כל המרכיבים מלבד המלח למיקסר עם וו לישה ומערבלים במשך 5 דקות במהירות נמוכה.
  • להוסיף מלח וממשיכים ללוש כחמש דקות נוספות.
  • להעביר לקערה מכסים במגבת מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו כשעה לערך .
  • לאחר ההתפחה הראשונה, נותנים מכה לבצק כדי להוציא אויר, וכך עושים במשך שלוש פעמים כל שעה.
  • להעביר את הבצק למשטח מקומח.
  • לחתוך את הבצק באמצעות חותכן בצק כך שכל חתיכה תשקול כ150 גרם לערך, יוצרים מהחתיכות כדורים.
  • להעביר למגש נכסה בניילון נצמד ונעביר למקרר למשך שלוש .
  • כשעה לפני האפייה מחממים תנור ל 230 מעלות .
  • לשמן בנדיבות את הבצק בשמן זית, פותחים אותו בזהירות בתבנית אפיה כדי לא לפגוע באוויר שנמצא בבצק.
  • לטגן בצל עד להזהבה או השחמה ( תלוי איך אוהבים).
  • להוסיף צנוברים ושקדים פרוסים, מעבירים לקערה בצד .
  • להקפיץ את נתחי הסינטה ( לפני נפזר מעל פלפל שחור ומלח גס ).
  • כ2-3 דקות ולהניח בצד.
  • לפזר מעל הבצק סומק ולהכניס את הפוקצה לתנור ל5 -7 דקות , עד שהשוליים משחימים.
  • להוציא ולמרוח בשמן זית .
  • לפזר מעל את נתחי הסינטה, בצל מטוגן עם צנוברים ושקדים ופטרוזיליה קצוצה ולבסוף טחינה גולמית לפי הטעם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון פוקאצ'ה סינטה
צילום: מרי קוגן

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון פוקאצ'ה

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מתכון פוקאצ'ה סינטה מתכון מאת: Meri Kogan

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements