תפוחי אדמה בתנור מדהימים
תוספת מושלמת לכל ארוחה שתפנק אתכם בטעם משגע, מרקם רך ונימוח ומראה שחום מטריף!
במתכון המושלם הזה של תפוחי אדמה בתנור, מי שיעבוד הכי "קשה" יהיה…. התנור. ורק הוא!
לכם ייקחו בדיוק 5 דקות תמימות להכין את המעדן הכי רך, הכי מנחם והכי טעים שיפנקו אתכם במרקם קראנצ'י, פריך וטעים אששששש בתיבול מעולה של שמן, כורכום, זעתר וכמון.
חיתוך זריז, סידור מהיר, ערבוב קליל, וכל זה בלי לקלף, ויש לכם תוספת מושלמת לכל ארוחה בטעם משגע ובמראה שחום מעלף!
למה באמת כדאי לכם: תפוחי אדמה בתנור
- תוספת מושלמת לכל ארוחה שתפנק אתכם בטעם משגע, מרקם רך ונימוח ומראה שחום מטריף!
- חיתוך, ערבוב קליל, וכל זה בלי לקלף, וקיבלתם מעדן מושלם קל ומעלףףףף!
תפוחי אדמה בתנור מדהימים
תוספת מושלמת לכל ארוחה שתפנק אתכם בטעם משגע, מרקם רך ונימוח ומראה שחום מטריף!
לדרג
ציוד
תבנית אפייה בגודל תבנית התנור
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 10 תפוחי אדמה (בינוניים וקלופים - כמות תפוחי אדמה לפי הסועדים, 2 תפוחי אדמה לכל סועד)
- ¼2 כוסות מים
- ½ כוס שמן קנולה
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 1 כף כורכום
- 1 כף תבלין זעתר
- 1 כפית גדושה כמון
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ⅛ כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
- פורסים את תפוחי האדמה בעובי שווה (כ-1 ס"מ) ומפזרים בתוך תבנית האפייה (למי שיש סבלנות אפשר לסדר את תפוחי האדמה כמו קלפים).
- בקערה עמוקה שמים את המים, שמן קנולה, שמן זית והתבלינים (מלח, כורכום, זעתר, כמון, פלפל שחור, אבקת סודה לשתייה) ומערבבים היטב.
- יוצקים את תערובת המים, השמן והתבלינים מעל תפוחי האדמה באופן שווה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 250 מעלות טורבו.
- אופים כשעה עד שתפוחי האדמה רכים, משחימים וכל המים נספגים/נעלמים.
הערות וטיפים
שימו לב!!! כמות המים צריכה לכסות חצי מתבנית האפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!