Go Back
מתכון עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים חלומית

כולנו מתים על הטעם הלא מתפשר והקלות של עוגות השוקולד אגוזים, והדבר מתבטא במיוחד ובאופן מושלם בעוגה הזו.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: ריקי כהן

ציוד

תבנית: קוטר 26

המצרכים

לתחתית:

  • ½1 חפיסות שוקולד מריר (150 גרם )
  • 3 כפות ליקר שוקולד / ברנדי
  • 5 ביצים (מופרדות)
  • כוס סוכר
  • אגוזים טחונים (100 גרם )
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות קורנפלור

לקרם שוקולד:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל - חלבית או צמחית)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ½2 חפיסות שוקולד מריר (250 גרם - מומס)

אופן ההכנה

הכנת תחתית העוגה:

  • ממיסים שוקולד עם הליקר או ברנדי לתערובת חלקה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
  • מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף סמיך ויציב.
  • מוסיפים חלמונים ומערבבים בעדינות לאיחוד. מוסיפים אגוזים וקורנפלור ומערבבים.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים קלות לתערובת אחידה.
  • שמים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות למשך כ 30 עד 35 דקות.
  • משחררים בסכין את דפנות העוגה ומצננים (העוגה תשקע קצת).

הכנת קציפת שוקולד:

  • מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.
  • מוסיפים שוקולד מומס ומקציפים במהירות נמוכה או מערבבים ידנית לתערובת אחידה.
  • משטחים את הקצפת מעל תחתית העוגה ומקררים לשעתיים לפחות.

לקישוט:

  • אפשר לזלף שוקולד מריר מומס או לקשט בחטיפי שוקולד שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.