ספינג מרוקאי אוורירי אורגינל
ספינג מרוקאי אורגינל ואוורירי שחייבים להכין לפני שיסתיים החג! מתכון לספינג' אוורירי וטעים, שכמוהו לא אכלתם ובטח לא תמצאו במאפיות!
אם עוד לא הכנתם ספינג' בחג הזה, וגם אם הכנתם, אתם חייבים לטעום את הספינג' שבמתכון הזה! מתכון לספינג' אוורירי, שמכינים בקלות ויוצא כל כך טעים שכולם יבקשו את המתכון.
מתכון לבצק קל, עם טעם עשיר במיוחד, שמכינים בקלות וכל ביס ממנו הנאה צרופה. מכינים ספינג' ומוותרים על סופגניות, כי פשוט לא תרצו להפסיק לאכול ממנו!
ספר המתכונים של איילה מרציאנו מלול
למה באמת כדאי לכם: ספינג מרוקאי אורגינל
- ספינג' מרוקאי אוורירי במיוחד ועם מרקם משגע שקשה לוותר!
- כל כך טעים ומפנק שתמצאו עצמכם מכינים אותו בכל הזדמנות באירועים!
- קינוח מושלם להכנה בחג החנוכה, במימונה או בכל אירוע מפנק!
- מתכון פשוט שכולם יכולים להכין ויש גם סרטון הכנה!
שורה תחתונה: זה הפסד גדול לעבור את החג הזה בלי לאכול ספינג' מרוקאי, כל שכן ספינג' אוורירי כזה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ספינג מרוקאי אוורירי אורגינל
ציוד
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- ½ כוס סוכר
- ¼ כפית מלח
- 1 ביצה (טרופה)
- ¼ כוס שמן
- 5 כוסות מים פושרים (של שתייה קרה)
מי שרוצה לטבול דבש:
- 3 כוסות מים
- 1 תפוז (סחוט)
- קליפה מהתפוז (קטנה )
- 2 כפות דבש
- 1 קילו סוכר
אופן ההכנה
- לנפות את הקמח, להוסיף 2 כפות שטוחות שמרים, חצי כוס סוכר, רבע כפית מלח לערבב היטב.
- ליצור גומה באמצע להוסיף 1 ביצה טרופה ורבע כוס שמן ו5 כוסות מים פושרים של שתייה קרה.
- לעבד היטב לבצק רך ודביק לכסות במקום חם ולתת תפיחה של שעה להכפלת הנפח.
- לאחר שהכפיל נפחו מכינים קערת מים ותבנית עם נייר סופג ומחממים שמן בסיר טיגון עמוק.
- כשהשמן חם מנמיכים לבינוני וזורקים בזהירות לשמן פלחי גזרים 3 דקים שומר על הצע ומתחילים לטגן.
- מרטיבים את הידיים היטב ושולפים מהבצק חתיכה יוצרים חור ומטגנים להזהבה משתי צדדים.
- מומלץ לפזר סוכר מייד אחרי הטיגון שיתפס היטב.
מי שרוצה לטבול דבש:
- בסיר עמוק נבשל דבש 3 כוסות מים 1 תפוז סחוט קליפה קטנה מהתפוז ו2 כפות דבש וקילו סוכר - לבשל עד לסמיכות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: ספינג מרוקאי אורגינל
מה נותנת הוספת הביצה? רכות לבצק עד 3 ימים. |
1 ק"ג סוכר לרוטב הדבש? כן. |
אפשר בלי ביצה? אפשר בהחלט. |
אפשר להשתמש בשמרים יבשים? משתמשת רק ביבשים. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי לפני 20 דקות מתכון מוצלח וטעים אש!!!"
אורית קמחי
רק עוד דבר אחד אחרון!
ספינג מרוקאי אורגינל
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון לספינג אוורירי מאת: איילה מרציאנו
את חצי כוס הסוכר להוסיף לקמח והשמרים, נכון?
נכון עם שאר המצרכים היבשים.
מה גודל הכוס? גודל חד-פעמי של 180 מ"ל או כוס של 240מ"ל?
היי לאה, לא היה אזכור במתכון המקורי לגודל הכוס אך אנו ממליצים להשתמש בכוס אוניברסלית, בהצלחה ובתיאבון!