עוגת שוקולד לפסח עסיסית
אם אנחנו מכורים לעוגת שוקולד כל ימות השנה, אין שום סיכוי שנוותר על העונג השוקולדי הזה גם בפסח. כי קלאסיקה נצחית כמו עוגת שוקולד לפסח נוטפת מתיקות שוקולדית היא פשוט חובה לקינוח כל ארוחה, לצד קפה או תה או סתם שמתחשק משהו טעים בפה בימי חול המועד.
במסגרת ההכנות לחג, הקדמנו להכין אותה כי להיזכר בטעם המופלא שלה, נתנו לכמה שכנים שהשתכרו מניחוחות האפייה לטעום פרוסה נדיבה ממנה, והתשואות לא איחרו לבוא – "מדהימה יותר טעימה מעוגת שוקולד מקמח רגיל בחיי", אמרה שכנה אחת, והשנייה הוסיפה "איך יצאה לך עוגה אליפות בכזאת קלות?".
אז ככה – עוגת שוקולד לפסח כוללת בסך הכל שוקולד חלבי או מריר, קמח מצה או קמח כשר לחג, ערבול ידני קליל וקצר בלי הקצפות, הפרדות ביצים או כלים מיותרים, אפייה קצרה, וגנאש קטיפתי נוטף מעל. התוצאה: עוגה אוורירית ועסיסית, שתעשה לכם את החג עם קינוח מתוק ומיוחד!
ספר המתכונים של מזל חלפון אוזנה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד לפסח עסיסית
ציוד
המצרכים
- 2 חפיסות שוקולד (200 גרם )
- ½ כוס שמן
- ¾ כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 כוס קמח תופח
- אבקת סוכר (לפיזור)
אופן ההכנה
- נמיס 200 גרם שוקולד במיקרוגל, נוציא ונערבב היטב.
- נשים בקערה חצי כוס שמן 3/4 כוס סוכר 4 ביצים וכוס קמח תופח כשר ונערבב היטב את הכל באופן ידני עד לקבלת בלילה אחידה.
- נשמן תבנית מלבנית או עגולה ונכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לחצי שעה או עד שנבדוק עם קיסם ויוצא יבש.
- נוציא נקרר נחתוך ונפזר אבקת סוכר (אפשר גם להמיס שוקולד ולהכין גנאש).
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד לפסח
איזה שוקולד להמיס חלב או מריר? מה שאוהבים. |
האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום הקמח תופח שאין לנו? ניראה לי שכן לא ניסיתי עם קמח מצה. |
את לא מקציפה את החלבונים? לא, מערבבים ידנית הכל. |
הבמה כולה שלכם:
"מעולה!"
הדר דהרי
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת שוקולד לפסח מתכון מאת: מזל חלפון אוזנה
הי, העיסה יצאה מסטיקית כזו, קשה לעירבוב. האם זה בסדר? היכנסתי עכשיו בכל זאת לתנור 160 מעלות.
היי ענת,
איך העוגה יצאה אחרי האפייה? חשוב לנו לדעת כדי שאם יש בעיה נוכל לתקן אותה ולמנוע עוגמת נפש מגולשים נוספים.
בנוסף, נשמח להציע לך 4 מתכונים אחרים לעוגת שוקולד לפסח לבחירתך:
מתכון של הילה ליברטי
מתכון של שפרה אזולאי
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של עינת חנניה
נשמח לשמוע ממך, שבת שלום 🙂
העיסה יצאה דביקה ברמות שאי אפשר לערבב אפילו. כמו לערבב סליים??
בתנור יצא למעלה כמו לחם שחור (קשה ולא דומה לעוגה) והבפנים לא אפוי.. בקיצור לא מוצלח
היי מעין,
ממש מצטערים לדעת שזו הייתה החוויה שלך עם המתכון. מצאנו עבורך 4 מתכונים נוספים לעוגת שוקולד לפסח, בטוחים שלפחות אחד מהם ייצא מושלם 🙂
מתכון של הילה ליברטי
מתכון של שפרה אזולאי
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של עינת חנניה
בהצלחה וחג חירות שמח!