בלינצ'ס כשר לפסח במילוי בשר
מנה ראשונה ומדהימה לשולחן החג
לא משנה מה מונח על שולחן החג לפסח הקרב, אתם יכולים להיות בטוחים שכולם תמיד ייגשו דבר ראשון לבלינצ'ס משגעות אלה!
קבלו מתכון לבלינצ'ס כשר לפסח ממולאות ומטוגנות, שמרכיבים מבצק רך דקיק וחלומי העוטף מילוי בשר טחון עסיסי ומלא בטעם, ומשדכים לרוטב פטריות מטריף המשדרג את חווית הטעמים ברמות.
מנה ראשונה ומדהימה לפסח שאפשר להכין כבר מהיום להקפיא עד ערב החג, ואז פשוט לטגן ולפנק את כולם בטעמים שישאירו אותם המומים! אין סיכוי שלא מנסים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבלינצ'ס:
- 4 ביצים
- 4 כפות שמן
- ½ כפית מלח
- ½ כפית אבקת אפייה
- 2 כוסות קמח תפוחי אדמה
- 1 ½ כוסות מים מהברז
למילוי:
- 1 בצל
- ½ קילו בשר טחון
- 1 ½ כפיות מלח
- ½ כפית פלפל
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
לרוטב פטריות
- 1 בצל
- פטריות טריות או שימורים
- ½ כוס מים
- 2 כפות אבקת מרק פטריות כשר לפסח
- קצת פלפל
אופן ההכנה
- להכנת הבצק - בקערה שמים את הביצים עם 4 כפות שמן, ומערבבים טוב. לאחר מכן מוסיפים את המלח, אבקת אפייה, קמח תפוחי אדמה, וכוס וחצי מים מהברז, ומערבבים במטרפה ידנית שלא יהיו גושים ושהתערובת תהיה דלילה.
- משמנים מחבת טפלון בטיפונת מרגרינה. עם מצקת שמים במחבת ומזיזים אותה שהתערובת תכסה את הכל. מטגנים רק צד אחד ל-2 דקות ואז מעבירים לצלחת.
- נעבור למילוי - במחבת מטגנים את הבצל (קצוץ) ואז מוסיפים לו את הבשר טחון, ומערבבים עם התבלינים. לאחר שהבשר מבושל מקררים אותו, ואז ממלאים בבלינצ'ס על הצד המטוגן, ומגלגלים. צריך שהצד הלא מטוגן יהיה מהחוץ.
- בערב החג, טובלים בביצה טרופה ובקמח מצה (אפשר גם בלי) ומטגנים משני הצדדים.
- מעבירים לתבנית ומכינים רוטב פטריות - מטגנים את הבצל ומוסיפים לו את הפטריות עם קצת פלפל על אש נמוכה. אם צריך אפשר להוסיף מים ולתקן תיבול.
- שופכים על הבלינצ'ס.
- חוץ מבשר, אפשר גם למלא את הבלינצ'ס בפירה עם בצל, פטריות מטוגנות עם בצל, כבד קצוץ עם בצל, ומה שמתחשק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלינצס כשר לפסח
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!