בלינצ'ס בשר ופטריות לפסח
בלינצ'ס טעימים כשרים לפסח, במילוי בשר טחון ועסיסי עם פטריות, בצל והמון תבלינים.
בלינצ'ס ללא גלוטן. רעיון מצוין לארוחת צהריים או ערב בימי הפסח שכבר מעבר לפינה – שאפילו שווה מאוד לשלב בתפריט ליל הסדר שלכם.
בלינצ'ס טעימים כשרים לפסח, במילוי בשר טחון ועסיסי עם פטריות, בצל והמון תבלינים. הכנה כיפית, טיגון קצר ויש לכם בלינצ'ס מלוח למנת פתיחה בסעודה וכבר התחלתם ארוחת חג כמו שצריך.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
בלינצ'ס בשר ופטריות לפסח
בלינצ'ס טעימים כשרים לפסח, במילוי בשר טחון ועסיסי עם פטריות, בצל והמון תבלינים.
לדרג
ציוד
מחבת
מיקסר
המצרכים
לבלינצ'ס:
- 5 ביצים
- ½2 כוסות מים
- 5 כפות שמן
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית סודה לשתייה
- ¾2 כוסות קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית אבקת אפיה
לבשר:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל (קצוץ)
- 1 סלסלת פטריות / קופסת פטריות (חתוכות)
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (מעט)
- כוסברה יבשה (טחונה)
- פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
- 1 כף שום כתוש
אופן ההכנה
- נכניס את כל מרכיבי הבלינצ'ס למיקסר נערבל לתערובת אחידה ונסנן במסננת.
- נחמם מחבת ונשמן רק בפעם הראשונה.
- עם מצקת נשפוך תוך כדי סיבוב המחבת עד שזה מכסה את כל המחבת ונטגן כדקה.
- נהפוך על קרש חיתוך וישר נגלגל.
- נשים 2 כפות מילוי ונגלגל לבלינצ'ס.
- נניח בתבנית ואם רוצים לשים אחד על השני נפריד בשקית, - נקפיא או נטגן ישר.
להכנת הבשר:
- נטגן בצל עד לשקיפות נוסיף בשר ונפורר עם מזלג שלא יהיו גושים.
- להוסיף פטריות חתוכות.
- שהבשר מחליף צבע להוסיף תבלינים.
- נוריד מהאש נוסיף שום נערבב ונקרר לפני מילוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בלינצ'ס לפסח
לא הבנתי סליחה קודם לטגן את בלילה ואז למלות ושוב לטגן? בדיוק. |
אפשר עם תפוח אדמה או פטריות?(יש צמחונים)? בטח. אפשר גם פטריות ובצל. גבינה מתוקה. תערובת חצ'פורי. |
מטגנים משני הצדדים?? כן. |
אפשר לאפות בתנור במקום לטגן ? אפשר אבל יוצא יבש |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכולם רעבים? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- תפוחי אדמה בתנור מטריפים
- פשטידת תירס פרווה קלה
- מתכון פסטה עם רוטב עגבניות לפסטה
- מתכון לקציצות ברוטב של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: בלינצ'ס לפסח מתכון מאת: חני קונאשוילי