עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח - רכות ומטריפות
זה קורה כל שנה בתקופה הזאת, המירוץ למציאת המתכון הכי מיוחד לפסח שיהווה את הקינוח הכי מושלם, הכי מתוק, הכי כשר והכי טעים שיש! בגלל שגם ככה בפסח יש מלא הכנות ומנות ובישולים וניקיונות, אין כמו להכין בקלילות עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח שדורשות קערה אחת ב-ל-ב-ד, מטרפה ידנית וכמה דקות בודדות של הכנה קלה.
התוצאה שתתקבל היא לא פחות מאשר פירמידה של שלמות ושל מתיקות מטריפה של לא פחות מ-40 עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח, נוטפות שוקולדיות מ-3 סוגים שונים – לבן, מריר וחלב, קקאו איכותי וקמח מצות מעולה!.
והמרקם? בואו נדבר עליו רגע, כי בשונה מהמצות הנוקשות והיבשות, כאן אתם הולכים להתענג כל החג על עוגיות מופלאות במרקם רך ומשגע שפשוט יימס לכם בפה וימיס לכם את הלב עם קינוח מושחת ומרשים, שבטוח שתרצו להכין גם אחרי חול המועד…
למה באמת כדאי לכם: עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח
- מרקם רך ומשגע שיימס לכם בפה וימיס לכם את הלב עם עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח מושחתות שבטוח שתרצו להכין גם אחרי חול המועד…
- עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח כל כך טעימות שבכלל לא תרגישו שהן כשל"פ
שורה תחתונה: פירמידה של שלמות ושל מתיקות מטריפה של לא פחות מ-40 עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח, נוטפות שוקולדיות מ-3 סוגים שונים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
צפו בשלבי ההכנה: עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח
עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח - רכות ומטריפות
המצרכים
- 200 גרם נטורינה/חמאה
- ¾ כוסות סוכר חום
- כוס סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות
- ⅔ כוס קקאו
- ½ כוס קמח תפוח אדמה
- 2 כוסות קורנפלור
- ½1 כוסות קמח מצות לעוגות
- כפית אבקת אפיה
- ¼ כפית סודה לשתייה
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
- 100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים את הנטורינה/חמאה ושופכים לקערה גדולה. שמים את 2 סוגי הסוכר ומערבבים יחד בעזרת מטרפה. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב.
- מוסיפים את הקקאו ואת קמח תפוח האדמה, הקורנפלור, קמח המצות, אבקת האפייה והסודה לשתייה. לשים את הכל יחד עד לתערובת אחידה. התערובת תהיה דביקה מאוד וזה בסדר.
- מניחים בצד את התערובת לכ-10 דקות לספיחת הנוזלים ולבינתיים קוצצים גס את 3 סוגי השוקולד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ לתערובת (לאחר שחלפו 10 דקות) ולשים היטב.
- על גבי תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים את הכדור בעדינות כדי לא לדחוס את הבצק כמו קציצה), ומניחים בתבנית.
- אופים 5-8 דקות עד שהעוגיות נסדקות ומשתטחות מעט (העוגיות יהיו רכות מאוד וזה בסדר, הן יתייצבו לאחר קירור).
רק עוד דבר אחד אחרון!
הילדים בבית ומשועממים? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים? אל דאגה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
רוצים עוד? הנה כמה המלצות של מתכונים לילדים שימתיקו להם – ולכם – את הקיץ ואת כל השנה!