Go Back
עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח עסיסית

מתכון קל לעוגת שוקולד לפסח, שניתן להכין גם פרווה. עוגה במרקם משגע וטעם מפנק.
ציון 4 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית 22/24
כוס מדידה אוניברסלית
מיקסר
סיר קטן

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס שוקולית
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס קמח תופח לפסח של אסם / קמח מצה דק + חצי כוס קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפייה

גנאש:

  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים במיקסר עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • בקערה שנייה נערבב את החלמונים עם השמן, שוקולית ,חצי כוס שמנת מתוקה, ורבע כוס מים רותחים.
  • להוסיף את הקמח התופח לפסח - או במידה ואין- את קמח המצה והקורנפלור.
  • להוסיף 2 כפיות אבקת אפייה ולערבב עם מטרפה.
  • להעביר בחלקים ולקפל בעדינות את החלבונים המוקצפים אל תוך הקערה.
  • להעביר לתבנית 22 או 24 משומנת היטב.
  • לדפוק את התבנית על השיש כמה פעמים שישתחרר האוויר התפוס, לחכות 10 דקות, ולהכניס לתנור.
  • לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות בערך 40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים.
  • לכבות את התנור, לפתוח את הדלת, לשים מגבת בחריץ ולהשאיר את העוגה עוד כ 30 דקות.

להכנת הגנאש:

  • מרתיחים את השמנת המתוקה, שופכים על השוקולד ומערבבים
  • מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים את הגנאש כשהתקרר מעט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.