Go Back
+ servings
מתכון פוקצ׳ה חצילים

פוקאצ'ה חצילים ופטריות חלומית

ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
כמות 24 יחידות
באדיבות: שולמית שחר

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס שמן זית משובח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½2 כוסות מים קרים מאוד

למלית:

  • עגבניות פרוסות (דק )
  • פטריות מטוגנות (טריות / משומרות)
  • בצל מטוגן (סגול / רגיל)
  • פרוסות חציל (דקות בתנור / מטוגנות)
  • שמן זית (מעט )
  • רוטב פסטו (מעט)
  • מלח גס (קורט)
  • טימין (לפי הטעם)
  • פפריקה גרוסה (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • בזיליקום (לפי הטעם)
  • שום גבישי (לפי הטעם)
  • גבינה צהובה מגורדת (100 גרם )

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הסוכר והמלח.
  • מוסיפים את שמן הזית ותוך כדי לישה גם את המים בהדרגה.
  • לשים את הבצק עד שהוא רך חלק ומעט דביק (כ10 דקות).
  • בידיים משומנות יוצרים כדור מהבצק ומכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד.
  • מניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  • מחלקים את הבצק לחלקים במשקל של 60 גרם כל חלק.
  • בידיים משומנות מעט פותחים כל חלק מהבצק לצורת פיתה עגולה (אני פתחתי את הבצק ישר על גבי נייר האפיה לאחר שסימנתי בעיפרון על הנייר עיגולים בקוטר 10 סנטימטר) ומניחים מכוסה להכפלת הנפח.
  • יוצרים גומה במרכז כל עיגול עם כוס קטנה יותר ושמים בכל גומה מעט בצל חציל ופטריות.
  • מורחים מעט שמן זית מעורבב עם פסטו על שולי הפוקאצ'ה מסביב למלית ומתבלים לפי טעמכם במלח פפריקה גרוסה.
  • אופים בחום של 180 מעלות עד הזהבה.
  • כמה דקות לפני סיום מפזרים מעל הפוקאצ'ות גבינה צהובה וממשיכים לאפות עד הזהבה.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים שוב את הפוקאצ'ות במעט שמן זית מעורבב עם פסטו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.