עראיס קבב עוף מנצח
מנת העראיס שכולנו אוהבים מקבלת טוויסט מעניין. מכינים ב-10 דקות ומרשימים את כל המשפחה!
עראיס היא מנה מאוד מפורסמת במזרח התיכון שידועה בשל שילוב הטעמים המדהים של הפיתה הצרובה עם עם המילוי העשיר ועסיסי.
בדרך כלל, המילוי מיוצר מבשר בקר או כבש מטוגן ומתובל, אך בשנים האחרונות מתפוצצת לה גרסה חדשה עם מילוי עוף רך המשודרג בתערובת של תבלינים ארומטיים כמו כמון, כוסברה, פפריקה וכורכום. ממלאים לפיתה וצורבים לקריספיות מוזהבת ומטריפה, והתוצאה היא מנה נהדרת לכל מטרה.
בין שאתם מעדיפים את המטבח המזרחי המסורתי או פשוט מחפשים מנה חדשה וטעימה לנסות, עראיס קבב עוף היא מנה שחובה עליכם לנסות לפחות פעם אחת!
עראיס קבב עוף מנצח
מנת העראיס שכולנו אוהבים מקבלת טוויסט מעניין. מכינים ב-10 דקות ומרשימים את כל המשפחה!
לדרג
כמות 12 מנות
ציוד
טוסטר / מחבת פסים / מנגל
המצרכים
- 6 פיתות (חצויות)
- ½ קילו בשר עוף טחון (פרגיות, הודו נקבה, חזה עוף)
- 1 תפוח אדמה (גדול - מבושל)
- 1 בצל ( גדול - קצוץ דק )
- 1 ביצה
- 2 שיני שום (כתושות)
- ½ צרור פטרוזיליה (קצוץ)
- ¼ צרור כוסברה (קצוץ)
- ¼ כוס פירורי לחם
- 1 כפית אבקת מרק עוף / 1 כפית מלח
- ½ כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה (לא לוותר, זה מה שעושה את הקציצות לאווריריות)
- ½ כפית פפריקה חריפה (לאוהבים חריף)
אופן ההכנה
- מכניסים את התפוח האדמה לסיר עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה או יותר עד שהתפוח אדמה רך לגמרי.
- בינתיים שמים 4-5 כפות שמן במחבת, שמים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-8-10 דקות על להבה בינונית עד להזהבה.
- מסננים את תפוח האדמה מהמים היטב, מקלפים מהקליפה.
- שמים בקערה גדולה ומועכים בעזרת מועך תפוח אדמה לפירה ומקררים היטב.
- מוסיפים לקערה עם התפוח האדמה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה, שעה.
- מוציאים מהמקרר יוצרים 12 כדורים שווים ומשהים למנוחה של 10 דקות .
- משמנים מעט בשמן זית את פנים חצאי הפיתות.
- בכל חצי פיתה מכניסים כדור קבב ומועכים / משטחים כך שכל כדור קבב יהיה בשכבה אחידה.
- מהדקים היטב היטב, משמנים את חצאי הפיתות בשמן זית מ-2 הצדדים.
3 אפשרויות הכנה:
- בטוסטר: שמים נייר אפייה בתוך הטוסטר, מחממים את הטוסטר, ומעל נייר האפייה שמים את חצאי הפיתות, סוגרים היטב את הטוסטר, צולים 10-12 דקות עד שהן משחימות יפה והקבב עוף מבושל .
- במחבת פסים / בפלנצ'ה: לשמן את מחבת הפסים או הפלנצ'ה בשמן על להבה בינונית-נמוכה ב-3 הדקות הראשונות לצלות את הצד החתוך כדי לתת לחום להיכנס ישירות לקבב העוף, אחר כך צולים במשך 4-5 דקות כל צד של פיתה, עד להשחמה.
- במנגל: נשים את חצאי הפיתות על המנגל נהפוך להשחמת 2 הצדדים.
הערות וטיפים
- ממליצה בחום להכין את העראייס בטוסטר, כי הוא יוצא הכי טעים, מושלם מכל האפשרויות האחרות, לא צריך להפוך באמצע הצלייה, הוא מקבל חום חזק מ-2 הכיוונים וזה מה שנותן לו קריספיות וצבע שחום יפה.
- מגישים לצד טחינה רגילה, ירוקה, סלט ירקות, סלט עגבניות פיקנטי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עראיס מתכון מאת: Lea Tsvila Meir