עוגת מוס שוקולד ששברה את הרשת
עוגת מוס מפנקת ויפהפייה! מתכו פשוט להכנת עוגת מוס שוקולד מטריפה שכבשה את הרשת וזכתה ליותר ממיליון צפיות בפייסבוק, עכשיו מככבת אצלכם במטבח!
אנחנו מקווים שאתם יושבים כשאתם רואים את התמונות של העוגה הזו! עוגה מרעננת, מפנקת ומרשימה כל כך למראה שאי אפשר להביט בתמונות ולא לרוץ למטבח כדי להכין!
מתכון קל שכולם יכולים להכין, ללא אפייה, עשירה בשוקולד במרקם מטמטם וטעם אגדי ואין מה לומר – העוגה הזו נמצאת אצלנו במקומות הראשונים בהחלט!
למה באמת כדאי לכם: עוגת מוס שוקולד
- עוגת מוס שוקולד במרקם קטיפתי וטעם חלומי שחייבים להכין!
- עוגה מרשימה ביותר למראה שתוציא מכל אורח קריאות התפעלות!
- מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין בבית, גם בלי ניסיון קודם!
- כל כך טעימה ומפנקת שלא תרצו לחלוק אותה עם אף אחד!
שורה תחתונה: ימים חמים בדרך והחשק לעוגה מרעננת ומפנקת עולה. תכינו עוגת מוס שוקולד!
עוגת מוס שוקולד ששברה את הרשת
ציוד
המצרכים
לבצק:
- פירורי ביסקוויטים לוטוס (150 גרם )
- חמאה (75 גרם - מומסת)
למילוי:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 4 כפות סוכר
לג'לטין:
- אבקת ג'לטין (10 גרם )
- ½ כוס מים
למוס:
- שוקולד לבן (320 גרם )
- שמנת מתוקה (300 מ"ל )
- 2 חפיסות שוקולד מריר/חלב (150 גרם )
אופן ההכנה
להכנת הבסיס:
- מרפדים עם שקף דפנות תבנית קפיצית קוטר 22.
- בקערה מערבבים פירורי ביסקויטים לוטוס יחד עם חמאה מומסת.
- משטחים ומהדקים על תחתית תבנית ומכניסים למקרר.(עוטפים את התבנית בנילון נצמד).
להכנת המילוי:
- בקערה מקציפים שמנת מתוקה יחד עם סוכר עד לקבלת קצף יציב ושומרים במקרר.
להכנת הג'לטין:
- שופכים את א. הג'לטין לתוך חצי כוס מים ומשאירים בערך 10 דקות.
להכנת המוס:
- ממיסים על בן מארי שוקולד לבן בתוך שמנת מתוקה עד שהשוקולד מומס, מורידים מעל הגז ומצננים בערך 20 דקות.
- מכניסים את הג'לטין עם המים למיקרוגל ל- 10 שניות.
- מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את המילוי (הקצף היציב) ומקפלים פנימה.
- מחלקים את תערובת המוס ל 3 קערות.
- ממיסים במיקרו 150 גרם שוקולד מריר/חלב (ניתן גם על בן מארי).
- 3/4 מכמות השוקולד המומס מכניסים לאחת הקערות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה שוב.
- 1/4 מכמות השוקולד המומס שנותר, מוסיפים לקערה השנייה ומערבבים היטב.
להרכבת העוגה:
- שופכים את המוס הלבן מעל לבסיס שבתבנית.
- מעל שופכים במרכז את התערובת החומה, ומעל שופכים במרכז את תערובת השוקולד שנותרה.
- מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך כ- 8 שעות.
שאלות נפוצות: מתכון לעוגת מוס
איך קורה שהעוגה נשארת לבנה לאחר האפייה? אפייה ב 150 מעלות. |
באיזה חלב מרוכז השתמשת? פחית וילי פוד. |
איזה יוגורט? האם שמנת חמוצה של פעם יותר טוב? אפשרי. |
האם חייב ג'לטין? הג'לטין מייצב את העוגה, לא מרגישים אותו. |
איך עשית את את הנקודות החומות בעוגה? תלוליות מתערובת השוקולד. |
הבמה כולה שלכם:
"עוגה מומלצת קלה וטעימה, גם אני הכנתי.
קישטתי אותה בשמנת וקצפת מעל!"
ורדה חבושה
"כרמלה כרמלה גם אני הכנתי בהשראתך, מתכון אלוףף תודה!"
יעל ונתי חמראוי
"עוגה נדירה עוגת מוס מתכון של כרמלה כרמלה אליפות של עוגה!"
נעומי באבו
רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!