Go Back
עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד ששברה את הרשת

מתכון פשוט להכנת עוגת מוס שוקולד טעימה, עשירה, מרעננת, מפנקת ומרשימה.
ציון 3.75 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: כרמלה כרמלה

ציוד

תבנית קפיצית קוטר 22

המצרכים

לבצק:

  • פירורי ביסקוויטים לוטוס (150 גרם )
  • חמאה (75 גרם - מומסת)

למילוי:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 4 כפות סוכר

לג'לטין:

  • אבקת ג'לטין (10 גרם )
  • ½ כוס מים

למוס:

  • שוקולד לבן (320 גרם )
  • שמנת מתוקה (300 מ"ל )
  • 2 חפיסות שוקולד מריר/חלב (150 גרם )

אופן ההכנה

להכנת הבסיס:

  • מרפדים עם שקף דפנות תבנית קפיצית קוטר 22.
  • בקערה מערבבים פירורי ביסקויטים לוטוס יחד עם חמאה מומסת.
  • משטחים ומהדקים על תחתית תבנית ומכניסים למקרר.(עוטפים את התבנית בנילון נצמד).

להכנת המילוי:

  • בקערה מקציפים שמנת מתוקה יחד עם סוכר עד לקבלת קצף יציב ושומרים במקרר.

להכנת הג'לטין:

  • שופכים את א. הג'לטין לתוך חצי כוס מים ומשאירים בערך 10 דקות.

להכנת המוס:

  • ממיסים על בן מארי שוקולד לבן בתוך שמנת מתוקה עד שהשוקולד מומס, מורידים מעל הגז ומצננים בערך 20 דקות.
  • מכניסים את הג'לטין עם המים למיקרוגל ל- 10 שניות.
  • מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את המילוי (הקצף היציב) ומקפלים פנימה.
  • מחלקים את תערובת המוס ל 3 קערות.
  • ממיסים במיקרו 150 גרם שוקולד מריר/חלב (ניתן גם על בן מארי).
  • 3/4 מכמות השוקולד המומס מכניסים לאחת הקערות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה שוב.
  • 1/4 מכמות השוקולד המומס שנותר, מוסיפים לקערה השנייה ומערבבים היטב.

להרכבת העוגה:

  • שופכים את המוס הלבן מעל לבסיס שבתבנית.
  • מעל שופכים במרכז את התערובת החומה, ומעל שופכים במרכז את תערובת השוקולד שנותרה.
  • מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך כ- 8 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.