מעמול תמרים פריך
מתכון לעוגיות מעמול, במילוי תמרים ומבצק פריך וטעים! מתכון קל לעוגיות משגעות.
מעמול תמרים מבצק פריך ומילוי מפנק! מתכון לעוגיות פרווה משגעות היישר מהמטבח הטוניסאי!
מגולגלות תמרים או מעמול תמרים, הן העוגיות הכי טעימות שיש, מבצק פריך שנמס בפב עם כל ביס ומשדרג כל כוס שתייה חמה! זו אחת העוגיות המושלמות להגשה גם בתור קינוח לאחר ארוחה ואין מה לומר – כל ביס פינוק גדול!
מתכון פשוט וקל, ולא חייבים להכין עם מיקסר, ותקבלו עוגיות מעמול מפנקות ביותר שיהיה לכם כיף להגיש ולאכול בכל הזדמנות! עוגיות פרווה מושלמות שניתן להכין גם בגרסה חלבית.
למה באמת כדאי לכם: מתכון למעמולים
- מתכון קל ומהיר להכנת עוגיות מעמול תמרים!
- עוגיות פרווה משגעות שכיף לאכול לאחר ארוחה בשרית!
- עוגיות קלאסיות שכיף להגיש לאורחים לצד הקפה!
- עוגיות מבצק פריך, שנמס בפה בשילוב מלית תמרים מפנקת!
שורה תחתונה: מי שאוהב עוגיות מגולגלות תמרים, לא יוכל להתנגד לאכול מעמול תמרים משגע כזה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
מיקסר
מחבת
תבנית אפייה בינונית
צבתית
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
לבצק:
- 1 כוס שמן
- 1 חבילה מחמאה (200 גרם)
- 1 כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 קילו קמח רגיל (פחות כוס)
למילוי:
- 1 חבילת תמרים בוואקום (500 גרם)
- 2 כפיות קינמון
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק שמן, מחמאה, מים, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח, עד קבלת בצק רך.
הכנת המילוי:
- מחממים את כל מצרכי המילוי במחבת ומערבבים תוך כדי בכדי שיתרככו טיפה ויהיה יותר קל לעבוד איתם.
- ברגע שזה רותח מכבים את הגז, ואפשר להוסיף חופן אגוזים טחונים למי שאוהב.
- מרדדים את הבצק, וחותכים אותו לעיגולים בינוניים.
- ממלאים את העיגול במילוי וסוגרים. מקשטים איך שרוצים עם צבתית, ומניחים בתבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים על 160 -170 מעלות ומוצאים כשמזהיב טיפה כדי שיצא פריך.
הערות וטיפים
אם הבצק לא רך, מוסיפים טיפה שמן ולא מים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מעמול תמרים
לא ברור מה עם המים הרותחים ,האם שמים את כל החבילה בתוך המים? כן, מים מוסיפים בכדי לרכך ,בוואקום זה יותר קשה מממרח. |
במקום מחמאה אפשר מרגרינה? כן. |
האם את חב התמרים בוואקום לשים סגורה במים רותחים? או שאת מוציאה אותם מאריזת הוואקום ומערבבת עם מים? ולגביי הכדורים איך יוצא צורת אליפסה? ומהו חום התנור? וזמן אפייה? מוציאים מהאריזה ומערבבים עם המים כדי שיתרכך, את הצורה את פשוט משטחת את עיגול הבצק ממלאה בתמרים סוגרת כמו קובה ואז מגלגלת לכל צורה שתרצי בהצלחה. אפיה על 170 מעלות בלי טורבו. |
איך עושים את הדוגמאות? כשהבצק מוכן תעשי אותו בצורה של נקניקיה ואז תחתכי כל כמה ס"מ וכל אחד מהחתיכות את פותחת בצורת עיגול ממלאת סוגרת ועושה עם הצבתית. |
יש לי ממרח תמרים , האם ניתן לעשות גם מזה? כן ברור , רק הטעם יוצא שונה. |
הבמה כולה שלכם:
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: גלית לולו שמעוני
שלום רב !
מעמוד תמרים מעולה
שאלתי:
מה הסיבה שהבצק יוצא חולי כלאמר מתפורר בפה ?
איפא הטעות שלי
תודה
היי לבנה, אם הבצק יבש ומתפורר סימן שחסר לו נוזלים, פעם הבאה נסי להוסיף לבצק מעט נוזלים/שמן בהדרגה ובזהירות וזה יכול לעזור, או במתכון חלבי אפשר גם להוסיף חמאה וחלב וזה מסתדר בד"כ. בהצלחה בפעם הבאה!