| | | | | | |

עוגיות מקרוד לפורים ולא רק

עוגיות רכות ובו בזמן פריכות, טעימות מבפנים ומבחוץ. אפשר להכין אותן גם מטוגנות וגם אפויות. מקרוד שמככב בכל חג, ותמיד כיף שיש אותן לכל אירוע.
בהשראת: נועם זיגדון
ציון 4.29 על ידי 14 דירוגים
עוגיות מקרוד
בכל ביס וביס, הזכרון מהילדות מתעורר, עם טעמים של תמרים מתוקים והרכות המשולבת עם הפריכות של העוגיות.
 
עוגיות מקרוד המעולות, הן עוגיות מהמטבח התוניסאי העשויות מבצק סולת דחוס עם מילוי מפנק וטעים של תמרים. את העוגיות אפשר לטגן או לאפות, והן פשוט טעימות בכל מצב.
העוגיות ידועות כממתק בחג הפורים, מימונה, חנוכה ומעשירות כל שולחן חג אליו הן מוגשות.
 

ספר המתכונים של נועם זזיגדון

עוגיות מקרוד
קרדיט: נועם זיגדון

למה באמת כדאי לכם: מקרוד

  • טעם של בית : עוגיות מקרוד הן עוגיות מהמטבח התוניסאי, וכל ביס מעורר זיכרון טעים מחג פורים.
  • קלות להכנה : העוגיות קלות להכנה, מהירות ופשוטות.
  • הפתעה מיוחדת לפורים : כדי להפתיע ולגוון את האירוח הרגיל בהפתעה מתוקה וטעימה במיוחד.
  • אפוי או מטוגן: ניתן לטגן או לאפות את העוגיות, מה שמתאים אותן כמעט לכל בית.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

 

 

עוגיות מקרוד

עוגיות מקרוד לפורים ולא רק

עוגיות רכות ובו בזמן פריכות, טעימות מבפנים ומבחוץ. אפשר להכין אותן גם מטוגנות וגם אפויות. מקרוד שמככב בכל חג, ותמיד כיף שיש אותן לכל אירוע.
ציון 4.29 על ידי 14 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 50 minutes
סוג: עוגיות, קינוחים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות סולת
  • 3/4 כוס קמח
  • 3/4 כוס שמן חם
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • קליפת תפוז מגורדת
  • 2 שקיות סוכר וניל

למילוי:

  • 1 קופסא ממרח תמרים (450 גרם )
  • כפית קינמון
  • 1/2 כפית הל (אופציונלי)

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות סוכר
  • ½ מיץ מחצי לימון
  • כמה טיפות זהר - אופציונלי

אופן ההכנה

  • לבשל 10 דקות על הגז את כל מרכיבי הסירופ ולהניח בצד.
  • לערבב את כל המצרכים לבצק רך ונעים
  • לתת לו לנוח רבע שעה
  • לחלק את הבצק ל- 3 כדורים
  • לרדד על נייר אפיה
  • למרוח בממרח התמרים
  • לגלגל לרולדה
  • לחתוך לפרוסות
  • ולטגן בשמן עמוק וחם עד להשחמה
  • לטבול כל עוגיה בסירופ ולפזר סוכריות צבעונית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מקרוד

אם רוצים לאפות, על כמה מעלות רצוי? 180 מעלות, עד שמזהיב.
איך מאכסנים כדי לשמור על טריות? רצוי לאכסן בקופסא סגורה, ולשמור בתוך המקרר.
האם יש תחליף לביצה בבצק? אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
 
הבמה כולה שלכם: רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
עוגיות מקרוד
קרדיט: חנן כהן

"אלופה תודה יצא מושלם"
חנן כהן
גולש בפייסבוק

עוגיות מקרוד
קרדיט: רויטל ליבנה

"רק רציתי להגיד תודה על הסרטונים הכל בתקציר מובן, על הסבלנות, ההדרכה והמתכונים ממש כייף הכנתי בפעם הראשונה יצא פשוט מושלם"

 רויטל ליבנה

גולשת בפייסבוק

עוגיות מקרוד
קרדיט:חני כהן

"גם אני רוצה להתלהב בזכותך!"

חני כהן

גולשת בפייסבוק

עוגיות מקרוד
קרדיט:שולי גבריאלי
"רציתי להגיד לך שאת אלופה ואני אוהבת את המתכונים שלך, את מסבירה כל כך טוב ומובן תודה לך"

Shuli Gavrieli
גולשת בפייסבוק

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לעקוב בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון  

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?