נשתמש בקערה רחבת שוליים תניחו מתחת הקערה מגבת לחה שהקערה לא תזוז.
נשפוך לתוך כוס סולת ולנניח בצד קנקן של מים ונתחיל להוסיף 2 כפות של מים ולגלגל עם הידיים את גרגירי הסולת.
עד ליצירת כדורים קטנים בקוטר של 3 מ"מ מידי פעם לפזר מעט קמח תוך כדי תנועות סיבוביות להוסיף עוד סולת לקערה וכף מים עד שסיימתן עם כל הסולת ויצאו לכן כדורים בגודל של פתיתי בן גוריון.
תוך כדי גלגולים לפזר מעט מהקמח בכדי להפריד את הכדורים של הברקוקש.
נשתמש בסיר הקוסקוס בסיר התחתון להוסיף מים ומעט שמן מעל.
בסיר המחורר לשפוך את הכדורים של הברקוקש לכסות את הסיר ועל להבה בינונית לבשל 15 דקות.
להוריד בזהירות את הסיר העליון ולהניח בכיור ולשפוך עליו 2 כוסות מים לחכות 2-3 דקות.
לשפוך לתוך קערה גדולה ונקיה לפורר עם כף גדולה את הכדורים.
להוסיף מעט מלח ולהחזיר חזרה לסיר של הקוסקוס לבשל שוב עוד 15 דקות ולשפוך לתוך הקערה שהשתמשנו בה.
בסיר התחתון (של המים) לשפוך את המים ולהכניס פנימה את החלב ולהביא לרתיחה.
מוסיפים את הברקוקש נותנים לחלב להיספג בכדורי הברקוקס וזה מוכן.
להגשה:
בהגשה למזוג לצלחת עמוקה להוסיף כך חמאה אשל או שמנת דבש או סוכר.
הערות וטיפים
למי שאין סיר קוסקוס חלבי אפשר להכין את שלב בישול החרוזים בסיר שיש לכן ואז להמשיך לסיים את רתיחת החלב בסיר רגיל חלבי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.