בעבע בתמר עוגיות של פעם
אחת העוגיות המושלמות ביחד עם כוס תה או קפה של שבת. חובה להכין!
בעבע בתמר – מתכון עוגיות בעבע עיראקיות, עוגיות שמקורן מיהדות עירק במילוי תמרים ובציפוי שומשום,
אחת העוגיות המושלמות ביחד עם כוס תה או קפה של שבת. חובה להכין!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים בעבע בתמר? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 1 כף שמרים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כוס שמן
- גרידת תפוז
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- להכניס את החומרים לקערה לעבד היטב לבצק ולהתפיח.
- לחלק את עיסת התמרים לכדורים להוציא גרעינים אם יש.
- לקחת חתיכת בצק למלא בעיסת התמרים לכדור לשטח עם היד ולבסוף עם מערוך.
- למרוח ביצה סומסום ולחורר עם מזלג.
- לאפות בתנור על חום של 180 מעלות עד להשחמה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בעבע בתמר
האם צריך לשים ביצה טרופה לפני אפייה? כן, ביצה שומשום ולחורר במזלג. |
מה קשור תפוז? המקורי אין תפוז? משדרג ויכולה לוותר במקור שמים חווייג' למאפים אצלנו לא אוהבים. |
אפשר להשים ממרח תמרים בקופסא? לא. |
איזה תמרים? רגילים או תמרים בואקום? תמרים בוואקום. |
האם ניסית להכין עם קמח כוסמין? האמת שלא ניסיתי קמח כוסמין. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגיות בעבע תמרים מתכון מאת: גילה עדי