קציצות טונה ברוטב משגע
קבלו מתכון לקציצות טונה מהממות שמכינים ברוטב משגע עם המון ירקות.
קציצות טונה – איך הופכים טעמי הטונה הפשוטים לטעם מענג ומשגע שאי אפשר להפסיק לאכול? מכינים קציצות מושלמות אלה ומגלים!
קבלו מתכון לקציצות טונה מהממות שמכינים ברוטב משגע עם המון ירקות, הנותן ארומה עשירה עם עסיסיות מגרה וטעם מטריף במיוחד.
קציצות מדהימות והכי חשוב בריאות, שכל המשפחה תאהב ותתאהב בהן מיד. ביס אחד וכולם מכורים לעד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
מחבת רחבה
המצרכים
- 1 בצל (גדול קצוץ)
- 1 תפוח אדמה (מבושל ומעוך)
- 3 גזרים (מבושלים ומעוכים)
- 3 קופסאות טונה ( סחוט משמן)
- 4 שיני שום (כתוש)
- 1 צרור פטרוזיליה
- 3 ביצים ( L )
- ½ כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 4 כפות פירורי לחם / קמח מצה
- 1 כף מיונז
- קמח (לציפוי)
לרוטב:
- ¼ כוס שמן
- 4 שיני שום (כתוש)
- 1 גמבה אדומה (קצוצה דק)
- 1 פלפל כתום
- 1 כוס מים
- כוסברה (קצוצה)
- ¼ כף מרק עוף
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- כורכום (לפי הטעם)
- כמון (לפי הטעם)
- מלח (קורט)
אופן ההכנה
להכנת הקציצות:
- מערבבים היטב את כל המרכיבים לעיסה אחידה, ואז מניחים בצד כרבע שעה לספיגת נוזלים וטעמים.
- לאחר מכן ניצור מהעיסה כדורים קטנים, ונטבול אותם בקמח מנופה.
- נטגן במחבת עם שמן.
להכנת הרוטב:
- מחממים סיר שטוח עם מעט שמן, ומוסיפים את השום והכורכום ומחממים כ-2 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את המים ואת הגמבות ומתבלים.
- מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, ואז מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומוסיפים אליהם מים במידת הצורך.
- מפזרים כוסברה קצוצה, ולבשל כעשר דקות.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות טונה
נועם האם אפשר להוריד את המיונז? כן. |
אם רוצה לאפות ולא לטגן אז עדיין צריך לקמח? כדאי מאוד זה עוזר לייצב ולעצב את הקציצה. |
ניתן לוותר על הגזר המבושל בעיסה? כן. |
שאלה לי אליך בסרטון שעשית על קוסקוס ומרק אמרת שאת שמה תבלין פזרה איזה תבלין זה ואיפה אפשר להשיג אותו בדקתי בכמה מקומות הם לא יודעים במה מדובר אודה לך אם תעני לשאלתי. לתבלין קוראים בזאר, או תבלין למפרום. |
היי אפשר לשים את הקציצות ישר בסיר בלי לטגן? לא ניסיתי. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה רבה ‼️! יצא לי מש טעים‼️! יבורכו ידייך!"
מרגלית מורדכייב
"תודה רבה לך על המתכון.. יצא טעים.. אין עלייך!"
בתשבע סופר עשוש
"תודה לך על מתכון מהמם!"
איריס לוי הרוש
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: קציצות טונה מתכון מאת: נועם זיגדון