| | | | |

עראיס טעים ומושלם בקלי קלות

מתכון קל להכנת עראיס אורגינל. פיתה חצויה במילוי בשר טחון, צנוברים, פטרוזיליה ותבלינים.
בהשראת: מרי שרבי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון עראייס מעלף

עראיס – פיתה ממולאת בבשר טחון, פטרוזיליה, צנוברים ותבלינים. ארוחת ערב מטריפה לכל המשפחה!

ארוחת ערב לא צריכה לכלול תמיד הפקות גדולות ולפעמים אפשר להכין מטעמים משגעים עם ערכים תזונתיים גבוהים גם בלי הרבה מאמץ.

מתכון לעראיס מושלם כשרוצים לוודא שהמשפחה אוכלת אוכל מזין ואין הרבה זמן להקדיש להכנות.
ניתן לאכול את העראיס עם טחינה וסלט קצוץ, ואפשר להכין כל מה שמתחשק ליד ולהתפנק עם כל המשפחה בארוחת ערב איכותית.

ספר המתכונים של מרי שרבי

 

עראייס
צילום: מרי שרבי

למה באמת כדאי לכם:

  • מתכון קל לארוחה עשירה, מלאה ומשביעה לכל המשפחה!
  • כל כך טעים שתמצאו את עצמכם מכינים עראייס בכל שבוע!
  • ארוחה שוברת שגרה שמכינים בכלום זמן ואין כיף מזה!
  • מתכון נהדר לארוחת ערב באמצע השבוע וגם לסוף השבוע!

 

שורה תחתונה: כשרוצים לשבור שגרה בכלום זמן מכינים ארוחה בפיתה. עראיס – ארוחה מפתיעה וטעימה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עראייס מעלף

עראיס טעים ומושלם בקלי קלות

מתכון קל להכנת עראיס אורגינל. פיתה חצויה במילוי בשר טחון, צנוברים, פטרוזיליה ותבלינים.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: מרי שרבי

ציוד

פלנצ'ה/מחבת
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון (אפשר גם שומן כבש)
  • 1 בצל סגול (קצוץ)
  • ½ כוס צנוברים
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוץ)
  • ½ כפית בהרת
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 4 פיתות (חצויות לחצי)
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הבשר עם הצנוברים, פטרוזיליה, תבלינים, ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  • ממלאים את החצי פיתה בבשר (לא מבושל) עד הסוף, ואז משמנים את כל הפיתה בשמן זית.
  • מחממים על הגז את הפלנצ'ה/מחבת (אין צורך לשים שמן) ומניחים את הפיתה כלפי מטה שהבשר יתבשל למשך חמש דקות צריבה.
  • מסובבים את הפיתה לצדדים וצורבים עד לקבלת פסים.
  • מחממים תנור לחום 180 מעלות במצב אפיה ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
  • מברישים את הפיתה בשמן זית ומכניסים לתנור במשך 7 דקות.
  • לאחר מכן מוציאים ומגישים לצד סלט עגבניות חריף וטחינה, אפשר גם עמבה למי שאוהב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לעראייס

מהמם, לי קשה עם בשר שלא בושל, אפשר לטגן בצל ולאדות את הבשר?
אל דאגה הבשר מתבשל היטב.
מה זה?
חצאי פיתות שבתוכם בשר שצורבים בפלנצ'ה עם הפיתה טעים מאוד.
צריך לבשל את הבשר לפני?
שמים את הבשר חי בתוך הפיתה ואחר כך צורבים אותו על פלנצ'ה או מחבת פסים במשך 5 דקות ויותר ואז מורידים לאפיה.

 


מתכון לעראייס
צילום: מרי שרבי


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עראיס מתכון מאת: Meri Sharabi

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה “מלכות המטבח ביחד”

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements