עוגת תפוחים משגעת עם פירורים
מרקם חלומי עם טעם ממכר
אם מתחשק לכם עוגה שתטריף האורחים עוד יותר מהמנה הראשית, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
עוגת תפוחים משגעת עם פירורים שמכינים המקבלת מרקם מענג וחלומי מבצק פריך המשתדך למלית תפוחים עשירה, עם המון פירורי בצק מפנקים מעל.
עוגה מושלמת לכל אוהבי התפוחים, והאמת, גם למי שלא! איך שמנסים ביס ראשון ומרגישים גלי התענוג המגיעים לכל הגוף, מתמכרים לחיים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית מספרי 26 עגולה
המצרכים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 200 גרם מחמאה
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
למילוי לתפוחים:
- 2 קילו תפוחים גרנד סמית׳ (שטופות ומקולפות וחתוכות לרצעות דקות)
- 1 כפית קינמון
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל / קורנפלור
אופן ההכנה
- מתחילים עם הבצק - בקערת המיקסר שמים את המחמאה עם הסוכר ומערבלים למשך כמה דקות עד שנוצר קרם.
- לאחר מכן מוסיפים את הביצה עם הסוכר וניל, ואז מוסיפים על מהירות נמוכה את הקמח ואבקת אפייה ומערבלים לבצק אחיד.
- מאחדים את הבצק ואז מחלקים אותו לשני חלקים ביחס של ¾ ו-¼.
- את החלק הגדול מרדדים על תבנית עם נייר אפיה וגם את השוליים. שמים במקרר.
- את החלק השני שמים ישר במקפיא.
- עוברים למילוי תפוחים - את התפוחים מקלפים וחותכים לרצועות דקות דקות.
- לאחר מכן מוסיפים סוכר, קינמון, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל או קורנפלור, ואז מערבבים.
- מחכים כמה דקות ואז מסננים את הנוזלים.
- את הבצק מחורר במזלג בכמה מקומות ואז שופכים את מלית התפוחים מעליו. לאחר מכן מוציאים את הבצק מהמקפיא ומגרדים בפומפייה גסה מעל התפוחים.
- מכניסים לאפייה רגילה בתנור מחומם על 180 מעלות למשך 35-40 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים משגעת
איך חותכים את התפוחים? מקלפים את התפוחים חותכים לשניים מנקים באמצע ואז חותכים דק דק דק. |
האם ניתן להכין עם שמן? לא מומלץ כי זה לא יוצא טעים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!