Go Back
עוגת תפוחים

עוגת תפוחים משגעת עם פירורים

מרקם חלומי עם טעם ממכר
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: סיגלית ימין

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית מספרי 26 עגולה

המצרכים

‏לבצק: ‏

  • 3 כוסות קמח
  • 200 גרם מחמאה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל‏‏

ל‏מילוי לתפוחים:

  • 2 קילו תפוחים גרנד סמית׳ (שטופות ומקולפות וחתוכות ‏לרצעות דקות)
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל / קורנפלור

אופן ההכנה

  • מתחילים עם הבצק - ‏בקערת המיקסר ‏שמים ‏את המחמאה עם ה‏סוכר ‏ומערבלים למשך כמה דקות עד ש‏נוצר קרם.
  • לאחר מכן מוסיפים את הביצה עם ה‏סוכר וניל, ואז מוסיפים על מהירות נמוכה ‏את הקמח ו‏אבקת אפייה ‏ומערבלים‏ לבצק אחיד. ‏
  • ‏מאחדים את הבצק ואז מחלקים אותו לשני חלקים ביחס של ¾ ו-¼. ‏
  • את החלק הגדול מרדדים ‏על תבנית עם נייר אפיה וגם את השוליים‏. שמים ‏במקרר.
  • את החלק השני שמים ישר במקפיא.
  • עוברים למילוי תפוחים - את התפוחים מקלפים וחותכים‏ ‏‏לרצועות דקות דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים סוכר, ‏קינמון, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל או ‏‏קורנפלור, ואז מערבבים.‏‏ ‏ ‏
  • מחכים ‏כמה דקות ואז מסננים את הנוזלים.
  • את הבצק ‏מחורר במזלג בכמה מקומות ואז שופכים את מלית התפוחים מעליו. לאחר מכן ‏מוציאים את הבצק מהמקפיא ומגרדים בפומפייה ‏גסה ‏מעל התפוחים.
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור מחומם על 180 מעלות למשך 35-40 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.