לחם טורקי במחבת בטעם נהדר
פיתה / לחם טורקי – הגיע הזמן להתגבר על ההילה המפחידה סביב אפייה ביתית ולהכין את הלחם הביתי הכי קל וזריז שאי פעם ראיתם. לחם טורקי שטוח, רך, ומסורתי שכל אחד יכול להכין בלי לישה וכל כאבי הראש הנלווים איתה.
מתכון קל ופשוט – מערבבים, מעצבים צורה, דקה במחבת וזהו. חכו עד שטובלים בסלט עגבניות ותבינו למה חייבים כזה כל בוקר שבת.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים? הקליקו לסרטון
המצרכים
- ½ קילו קמח
- חלב חמים (150 מ"ל )
- מים חמים (150 מ"ל )
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה)
- פתיתי פלפל צ'ילי
אופן ההכנה
- מקציפים את הקמח עם המלח ושמרים, ואז מוסיפים מים חמים וחלב, נלוש קצת עד שהנוזלים נספגים.
- נוסיף שמן זית ונלוש עד שמקבלים בצק חלק (כ-10 דקות).
- עושים צורה של כדור מהבצק, ומכסים בשמן, ואז מניחים בצד במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הגודל.
- כאשר הבצק תפח, נחתוך אותו ל-6 חלקים ונגלגל כל חלק לכדור.
- נרדד למלבנים ואז נניח על מחבת שחוממה מראש על חום בינוני - גבוה. מטגנים 5-6 דקות (כל צד 2.5-3 דקות). כאשר מסובבים כל לחם שטוח הוא אמור להתייצב בכדי להכין כיס באמצע.
- נבריש בשמן, ואז נפזר פטרוזיליה ופתיתי צ'ילי.
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי אותם היום, 500 גרם קמח זה כמו 3 כוסות ו-2 כפות
כשעשיתי את זה והוספתי את כל שאר הדברים הם יצאו נהדרים!"
טביתה הולברט
"בוצע. הם ממש טעימים!"
סיילי ת'ווייטס
"שמתי עליו חמאת עשבים לאחר האפיה!"
ננסי חולסבוס
רק עוד דבר אחד אחרון!
פיתה / לחם טורקי
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פיתה מתכון מאת: Cookist
מתכון מנצח !
היי,
נהדר! שמחים מאוד שנהנית ממנו, ואם צילמת תוכלי להעלות לקבוצה 🙂
מדוע אם חלב? עלולים לאכול אותו בארוחת בשר. אנחנו יהודים.
היי פינחס,
אנחנו מאמינים שזה נתון לשיקול דעתו של כל אחד ואחד, מה גם שאם אדם שומר כשרות מכין את הפיתות האלה הוא כמובן לא יאכל אותן עם בשר.
תודה על התגובה שלך 🙂
אני עוקב בהנאה אחרי המתכונים המתפרסמים באתר ובהכנתם,כולם מעניינים וטעימים בתקוה שהרצון הטוב יימשך.
רפאל.
איזה כיף לשמוע רפאל תודה על הפרגון!
– בבקשה קישור להצטרפות לקבוצה בוואטסאפ:
https://chat.whatsapp.com/HxJpej6EGPe9NLSiLCKVo0
המתכונים נשלחים בד"כ 3-5 פעמים בשבוע, בסה"כ כ-20 מתכון בשבוע, ממליצים בחום לשתף את קישור ההצטרפות גם עם חברתך וכל מי שבא לו.
– וכמובן שאת תמיד מוזמנת להיכנס לקבוצת הפייסבוק ולדף ולהמשיך להנות:
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
https://www.facebook.com/matkonimmetukim
חג שמח !
נהניתי מהגישה המקצועית שלך כמו גם מהתוכן , כל הכבוד.
צה אפשר במקום חלב?
אפשר עם מים, אבל חלבי יוצא יותר רך וטעים. בהצלחה!
שלום
מה ההבדל בין בלחם התורכי הזה לבין פיתה?
היי אוריה, לחם תורקי מכינים עם שמנת חמוצה או יוגורט, הוא פריך ומתפצפץ בפה ובעל מרקם שונה מפיתה רגילה, מומלץ בחום!
מי יודע האם ניתן להשתמש בתבלין אמוניאק להתפחת בצק שמרים בנוסף לשמרים
יש מתכון של כעכים טריפולטאים מתוקים שזה מתפיח יפב את העוגיות בתוספת אבקת אפיה
אז חשבתי אולי ניתן גם לשפר עם זה בצק שמריםץץץ
אשמח למי שיש לו בזה ניסיון
היי נורית, אמוניאק (בשמות אחרים מונייקה או מוניאקה) משמש כחומר התפחה, בעיקר בהכנת עוגיות פריכות כגון כעק (כעכ) טריפוליטאי, זה סוד פריכות העוגיות האלו והטעם שלהן. ניתן גם להשתמש בו בהכנת ספרה (רגילה או עם תמרים), מקרוט אפוי (רבע כפית על קילו סולת). עם בצק שמרים זה קצת פחות מתאים. מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון!