| |

לחם טורקי במחבת בטעם נהדר

מתכון קל ופשוט - מערבבים, מעצבים צורה, דקה במחבת וזהו.
בהשראת: Cookist
ציון 4.38 על ידי 24 דירוגים
פיתה במחבת

פיתה / לחם טורקי – הגיע הזמן להתגבר על ההילה המפחידה סביב אפייה ביתית ולהכין את הלחם הביתי הכי קל וזריז שאי פעם ראיתם. לחם טורקי שטוח, רך, ומסורתי שכל אחד יכול להכין בלי לישה וכל כאבי הראש הנלווים איתה.

מתכון קל ופשוט – מערבבים, מעצבים צורה, דקה במחבת וזהו. חכו עד שטובלים בסלט עגבניות ותבינו למה חייבים כזה כל בוקר שבת.

ספר המתכונים של טבחית

 

פיתות במחבת
צילום: Cookist

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? הקליקו לסרטון

פיתה במחבת

לחם טורקי במחבת בטעם נהדר

מתכון קל ופשוט - מערבבים, מעצבים צורה, דקה במחבת וזהו.
ציון 4.38 על ידי 24 דירוגים
לדרג
באדיבות: Cookist

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • חלב חמים (150 מ"ל )
  • מים חמים (150 מ"ל )
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • פתיתי פלפל צ'ילי

אופן ההכנה

  • מקציפים את הקמח עם המלח ושמרים, ואז מוסיפים מים חמים וחלב, נלוש קצת עד שהנוזלים נספגים.
  • נוסיף שמן זית ונלוש עד שמקבלים בצק חלק (כ-10 דקות).
  • עושים צורה של כדור מהבצק, ומכסים בשמן, ואז מניחים בצד במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הגודל.
  • כאשר הבצק תפח, נחתוך אותו ל-6 חלקים ונגלגל כל חלק לכדור.
  • נרדד למלבנים ואז נניח על מחבת שחוממה מראש על חום בינוני - גבוה. מטגנים 5-6 דקות (כל צד 2.5-3 דקות). כאשר מסובבים כל לחם שטוח הוא אמור להתייצב בכדי להכין כיס באמצע.
  • נבריש בשמן, ואז נפזר פטרוזיליה ופתיתי צ'ילי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
מתכון לפיתה במחבת
צילום: טביתה הולברט

"הכנתי אותם היום, 500 גרם קמח זה כמו 3 כוסות ו-2 כפות
כשעשיתי את זה והוספתי את כל שאר הדברים הם יצאו נהדרים!"
טביתה הולברט

פיתות קלות
צילום: סיילי ת'ווייטס

"בוצע. הם ממש טעימים!"
סיילי ת'ווייטס

פיתות קלות
צילום: ננסי חולסבוס

"שמתי עליו חמאת עשבים לאחר האפיה!"
ננסי חולסבוס


רק עוד דבר אחד אחרון!

פיתה / לחם טורקי

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: פיתה מתכון מאת: Cookist

Similar Posts

13 Comments

    1. היי פינחס,
      אנחנו מאמינים שזה נתון לשיקול דעתו של כל אחד ואחד, מה גם שאם אדם שומר כשרות מכין את הפיתות האלה הוא כמובן לא יאכל אותן עם בשר.
      תודה על התגובה שלך 🙂

    1. איזה כיף לשמוע רפאל תודה על הפרגון!
      – בבקשה קישור להצטרפות לקבוצה בוואטסאפ:
      https://chat.whatsapp.com/HxJpej6EGPe9NLSiLCKVo0
      המתכונים נשלחים בד"כ 3-5 פעמים בשבוע, בסה"כ כ-20 מתכון בשבוע, ממליצים בחום לשתף את קישור ההצטרפות גם עם חברתך וכל מי שבא לו.
      – וכמובן שאת תמיד מוזמנת להיכנס לקבוצת הפייסבוק ולדף ולהמשיך להנות:
      https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
      https://www.facebook.com/matkonimmetukim

      חג שמח !

    1. היי אוריה, לחם תורקי מכינים עם שמנת חמוצה או יוגורט, הוא פריך ומתפצפץ בפה ובעל מרקם שונה מפיתה רגילה, מומלץ בחום!

  1. מי יודע האם ניתן להשתמש בתבלין אמוניאק להתפחת בצק שמרים בנוסף לשמרים
    יש מתכון של כעכים טריפולטאים מתוקים שזה מתפיח יפב את העוגיות בתוספת אבקת אפיה
    אז חשבתי אולי ניתן גם לשפר עם זה בצק שמריםץץץ
    אשמח למי שיש לו בזה ניסיון

    1. היי נורית, אמוניאק (בשמות אחרים מונייקה או מוניאקה) משמש כחומר התפחה, בעיקר בהכנת עוגיות פריכות כגון כעק (כעכ) טריפוליטאי, זה סוד פריכות העוגיות האלו והטעם שלהן. ניתן גם להשתמש בו בהכנת ספרה (רגילה או עם תמרים), מקרוט אפוי (רבע כפית על קילו סולת). עם בצק שמרים זה קצת פחות מתאים. מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון!

4.38 from 24 votes (21 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements