Go Back
מניפות תפוחי אדמה

מניפות תפוחי אדמה בעשבי תיבול

מניפות תפוחי אדמה שמכינים בקלילות, מתבלים בעשבי תיבול ריחניים ושמן זית איכותי ומקבלים מנת אירוח סופר
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 7-8 תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה (הכנתי מהזן האדום, אפשר עם כל סוג)
  • כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות עלי טימין
  • 1 כף אורגנו
  • ½ כפית כורכום
  • כפית פפריקה
  • כפית מלח גס (אטלנטי)
  • פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות - תוכנית אפייה רגילה
  • שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומכניסים לסיר עם מים ומרתיחים 7 דקות. מוציאים את תפוחי האדמה בזהירות ומקררים עד לקירור מוחלט.
  • פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות כמעט עד הסוף אבל מקפידים שהתחתית תהיה מחוברת, כך נוצרת מניפה.
  • מערבבים את כל שאר החומרים בקערית. מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים בתבנית על נייר אפייה ומורחים עם מברשת את התערובת בין הפרוסות.
  • אופים במשך 10 דקות על 220 מעלות חום גבוה בתבנית ללא כיסוי ולאחר מכן מורידים את החום ל-170 מעלות כשעה וחצי עד שתפוחי האדמה נעשים רכים מבפנים ופריכים וזהובים מבחוץ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.