כעכים מלוחים עם שומשום
מתכון כעכים מלוחים עם שומשום, כמו של עבאדי. מתכון קל וברור שחייבים לנסות!
אין כיף גדול יותר מהאפשרות ליהנות מנשנושים מתי שמתחשק וללא תלות בשעות הפתיחה של הסופר. נוסיף על זה גם רכיבים איכותיים וטעם משגע ובכלל גובר החשק להכין מטעמים שווים בבית שיהיו לנשנוש לאורך השבוע.
העוגיות הכי מבוקשות אצלנו הן כעכים מלוחים עם שומשום, כמו של עבאדי, אבל טעימות יותר – אל תגלו שאמרתי את זה…
המתכון קל והוא בטח לא יהיה לכם לתירוץ לא להכין. תכינו ותקבלו כעכים מלוחים, טעימים ומפנקים שיהיו הנשנוש המבוקש גם אצלכם!
למה באמת כדאי לכם: כעכים מלוחים עם שומשום
-
- מתכון קל ברמות, שלא משאיר תירוץ לא להכין!
- כעכים טעימים בהרבה מכל סוג שתקנו בסופר או במאפייה!
- ריח האפייה בבית יטריף את כל המשפחה וגם את השכנים!
- כעכים מושלמים להגשה בכל עת, גם כשסתם מתחשק לנשנש!
שורה תחתונה: את השורה התחתונה תבינו רק אחרי שתכינו את המתכון הזה ותטעמו. מובטח שלא תקנו יותר עבאדי!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
כעכים מלוחים עם שומשום
המצרכים
- 1 כוס שומשום לבן
- ½ מרגרינה מזולה (בצבע זהב)
- 6 כוסות קמח (מנופה)
- 1 כף מלח דק
- 1 כף שמן
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
אופן ההכנה
- לקלות בתנור על 150 מעלות כוס שומשום לבן 15 דק עד שמקבל גוון זהוב בהיר.
- מרככים במיקרו כ - 30 שניות חצי מרגרינה מזולה.
- שמים בקערה את הקמח, מלח, שמן, מרגרינה מזולה מרוככת, שקית א. אפיה, שומשום לבן שקלינו בתנור ומעט התקרר.
- מתחילים ללוש את החומרים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה כוס מים פושרים.
- אני הוספתי עוד כרבע כוס מים (לשתי ביד).
- הבצק צריך להיות נעים ורך ולא דביק.
- לכסות את הבצק ולתת לנוח למשך כ 20 דקות.
- את הבצק לחלק ל- 4 חלקים.
- לוקחים חלק ואת ה 3 הנותרים מכסים בקערה.
- לחלק לחתיכות מהבצק ומכינים צורות - לגלגל לנחשים ולסגור לעיגול.
- להניח בתבנית כשהתבנית מלאה (לי יצאו 42 עיגולים בתבנית מחצי בצק).
- טורפים ביצה וטובלים את הכעכים בביצה ואז בשומשום לבן + שומשום מלא מעורבב חצי חצי.
- לאפות ב-190 מעלות (רגיל, לא על טורבו) בערך 20 דק אולי פחות לגוון זהוב ויפה.
חידשתם מלאי עוגיות? מה עם שבוע הבא? עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Ilana Menagen
טעים ומוצלח מאוד תודה רבה
היי ציפורה,
שמחים שאהבת את המתכון, ואת מוזמנת להראות לנו איך העוגיות יצאו לך בקבוצה 🙂
ממש מבעס שלא קראתי קודם את התגובות, יצא זוועה .
באפיה רגילה ולא טורבו גם אחרי 30 דקות לא קרה כלום, הן נשארו לבנות חיוורות ולא התקשו, העברתי לטורבו לעוד זמן וזה פשוט יצא זוועה קשות בקטע שלא ניתן ללעוס ,חבל שהמתכון לא נבדק לפני!
היי,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. נשמח להציע לך 4 מתכונים נוספים לעוגיות מלוחות:
מתכון של ליהי גרינברג
מתכון של קרולין כהן בן אהרון
מתכון של שרה קבצצי
מתכון של אילנה בוכריס
בהצלחה 🙂
כשכתוב תנור לא בטורבו אלא רגיל מה הכוונה?
חימום התנור רק למעלה, רק למטה או למעלה ולמטה יחד?
היי יגאל,
למעלה ולמטה ביחד. בהצלחה 🙂
היי !! למה לא כתוב על כמה מעלות לאפות
המתכונים כתובים בצורה חובבנית ומטה !! תודה
היי חנה,
מתנצלים מאוד על חוסר המידע, תיקנו את המתכון – אופים ב-190 מעלות.
תודה רבה על התגובה שלך 🙂
אפשר להשתמש בכל מרגרינה???
בגדול כן.
היי,
נראה ממש מעולה, אפשר מתכון עבור מי שאין לו פייסבוק?
היי נטשה, בבקשה:
דבר ראשון לקלות בתנור על 150 מעלות כוס שומשום לבן 15 דק עד שמקבל גוון זהוב בהיר.
לבצק:
מרככים במיקרו לכ 30 שניות חצי מרגרינה מזולה בצבע זהב
בקערה 6 כוסות קמח מנופה + כף מלח דק + כוס שמן + חצי מרגרינה מזולה בצבע זהב מרוככת + שקית א. אפיה + כוס שומשום לבן שקלינו בתנור ומעט התקרר
מתחילים ללוש את החומרים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה כוס מים פושרים
אני הוספתי עוד כרבע כוס מים (לשתי ביד)
הבצק צריך להיות נעים ורך ולא דביק.
לכסות את הבצק ולתת לנוח למשך כ 20 דקות
את הבצק לחלק ל- 4 חלקים. לוקחים חלק ואת ה 3 הנותרים מכסים בקערה.
לחלק לחתיכות מהבצק ומכינים צורות – לגלגל לנחשים ולסגור לעיגול
להניח בתבנית כשהתבנית מלאה (לי יצאו 42 עיגולים בתבנית מחצי בצק)
טורפים ביצה וטובלים את הכעכים בביצה ואז בשומשום לבן + שומשום מלא מעורבב חצי חצי.
לאפות בתנור חם (רגיל, לא על טורבו) בערך 20 דק אולי פחות לגוון זהוב ויפה.
יש סיבה למה מרגרינה ולא חמאה?חוהחוה
המתכון במקור פרווה אבל ניתן להכינו גם עם חמאה, בהצלחה!
הכנתי לפי המתכון. יצא פשוט מושלם. הילדים טרפו הכל ❤❤ תודה רבה על המתכון ?
כל הכבוד שמחה שאהבו בבית! אם את נהנית מהתוכן שלנו את מוזמנת לדרג את העמוד שלנו 5 כוכבים בקישור: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
היי, אפשר לשים חמאה במקום מזולה? וכמה? תודה
ניתן להחליף בכמות דומה של חמאה
הכנתי חצי כמות, יצא סביר אבל לא ״פריך וטעים״ כמו שהמתכון מתאר. לא נחטף בכלל. לא אכין שוב.
היי רחל,
מצטערים לשמוע על החוויה הלא נעימה שהייתה לך עם המתכון.
נשמח להציע לך 2 מתכונים נוספים מומלצים מאוד לעוגיות מלוחות פריכות:
המתכון של ליהי גרינברג
המתכון של אילנה בוכריס
מקווים שהצלחנו לעזור 🙂