קובה בורגול מטוגנת: נהדרת, מנחמת ודקה דקה
נכון, לא המצאנו את הגלגל, מיליוני סבתות בכל העולם מכינות קובה בורגול כבר מאות שנים, ולכל אחת יש את השיטה שלה, את הגרסה המיוחדת שלמדה ואת הטעם שהכי מאפיין את הבית ממנו באה.
ולמרות כל זה, נראה לנו שעלינו כאן על מתכון מושלם של קובה בורגול מטוגנת ונהדרת, שיוצאת דקה דקה ופריכה בטירוף.
נכון, הכנת קובה בורגול דורשת תרגול ומיומנות, אבל אם תקפידו על השלבים, לא תוותרו על טחינת הבשר ובצק הבורגול שעוזרת מאוד לעצב ולדקק את הקובה – תקבלו את המנה המושלמת ביותר עם ביס קראנצ'י מטריף מבחוץ ומילוי בשר רך ועשיר עם צנוברים עסיסיים מבפנים.
למה באמת כדאי לכם: קובה בורגול מטוגנת
- הכנת קובה דורשת תרגול ומיומנות, אבל אם תקפידו על השלבים תקבלו את המנה המושלמת ביותר
- מתכון לקובה בורגול מטוגנת שתיתן לכם ביס קראנצ'י מטריף מבחוץ עם מילוי בשר רך וצנוברים עסיסיים מבפנים
שורה תחתונה: כי… קובה בורגול עושים באהבה או לא עושים בכלל…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קובה מטוגנת
קובה בורגול מטוגנת: נהדרת, מנחמת ודקה דקה
המצרכים
- 2 כוסות בורגול דק
- כוס קמח
- מלח
- פפריקה
- מעט כמון
- 2 כפות שמן
- בשר טחון
- בצל
- בהרט
- פלפל שחור
- פלפל אנגלי
- מלח
- צנובר
אופן ההכנה
- מטגנים את הבשר הטחון עם בצל ולאחר ששינה את צבעו מתבלים עם בהרט, פלפל שחור, פלפל אנגלי ומלח וצנובר. טוחנים את הבשר פעמיים במטחנה (לא לוותר על טחינה כפולה)
- במקביל, בקערה נפרדת שמים 2 כוסות בורגול דק עם מים ומלח. נותנים לה לספוח נוזלים ואחרי 40 דקות סוחטים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים פפריקה ומעט כמון. מוסיפים שתי כפות שמן שמגירים מהמחבת שבו הכנתם את הבשר.
- לשים מייד את הבורגול וטוחנים פעמיים במטחנת בשר, זה כל הסוד. למי שיש – כדאי להשתמש במכשיר שעושה את הצורה של הקובה כמו בתמונה.
- אחרי הטחינה ממשיכים לקבב את העיסה בצורה של משיכה מבפנים כלפי חוץ, ממלאים במלית הבשר וסוגרים היטב ומטגנים
שאלות נפוצות: קובה בורגול מטוגנת
למה לטחון את הבצק? טחינת הבצק עוזרת מאוד לעצב ולדקק את הקובה |
איזה מכשיר עושה את הצורה? כזה, כמו בתמונה, מתחבר למיקסר |
איזה בורגול דק מומלץ? אני השתמשתי בזה: |
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק שעועית קלאסי וטעים
- סופלה שוקולד פרווה מנחם
- מרק ירקות מושלם להצטננות
- מרק כתום מנחם ויפייפה
- מרק אפונה מיוחד ובריא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אבי שריד