קובה בורגול מטוגנת: נהדרת, מנחמת ודקה דקה

מתכון מושלם של קובה בורגול מטוגנת דקה דקה ופריכה בטירוף. הקפידו על ההוראות ותקבלו ביס קראנצ'י מטריף
בהשראת: אבי שריד
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
קובה בורגול

נכון, לא המצאנו את הגלגל, מיליוני סבתות בכל העולם מכינות קובה בורגול כבר מאות שנים, ולכל אחת יש את השיטה שלה, את הגרסה המיוחדת שלמדה ואת הטעם שהכי מאפיין את הבית ממנו באה.

ולמרות כל זה, נראה לנו שעלינו כאן על מתכון מושלם של קובה בורגול מטוגנת ונהדרת, שיוצאת דקה דקה ופריכה בטירוף.

נכון, הכנת קובה בורגול דורשת תרגול ומיומנות, אבל אם תקפידו על השלבים, לא תוותרו על טחינת הבשר ובצק הבורגול שעוזרת מאוד לעצב ולדקק את הקובה – תקבלו את המנה המושלמת ביותר עם ביס קראנצ'י מטריף מבחוץ ומילוי בשר רך ועשיר עם צנוברים עסיסיים מבפנים.

ספר המתכונים של אבי שריד

קובה בורגול
צילום: אבי שריד

למה באמת כדאי לכם: קובה בורגול מטוגנת

 

  • הכנת קובה דורשת תרגול ומיומנות, אבל אם תקפידו על השלבים תקבלו את המנה המושלמת ביותר
  • מתכון לקובה בורגול מטוגנת שתיתן לכם ביס קראנצ'י מטריף מבחוץ עם מילוי בשר רך וצנוברים עסיסיים מבפנים

שורה תחתונה: כי… קובה בורגול עושים באהבה או לא עושים בכלל…

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? קובה מטוגנת

קובה בורגול

קובה בורגול מטוגנת: נהדרת, מנחמת ודקה דקה

מתכון מושלם של קובה בורגול מטוגנת דקה דקה ופריכה בטירוף. הקפידו על ההוראות ותקבלו ביס קראנצ'י מטריף
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אבי שריד

המצרכים

  • 2 כוסות בורגול דק
  • כוס קמח
  • מלח
  • פפריקה
  • מעט כמון
  • 2 כפות שמן
  • בשר טחון
  • בצל
  • בהרט
  • פלפל שחור
  • פלפל אנגלי
  • מלח
  • צנובר

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבשר הטחון עם בצל ולאחר ששינה את צבעו מתבלים עם בהרט, פלפל שחור, פלפל אנגלי ומלח וצנובר. טוחנים את הבשר פעמיים במטחנה (לא לוותר על טחינה כפולה)
  • במקביל, בקערה נפרדת שמים 2 כוסות בורגול דק עם מים ומלח. נותנים לה לספוח נוזלים ואחרי 40 דקות סוחטים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים פפריקה ומעט כמון. מוסיפים שתי כפות שמן שמגירים מהמחבת שבו הכנתם את הבשר.
  • לשים מייד את הבורגול וטוחנים פעמיים במטחנת בשר, זה כל הסוד. למי שיש – כדאי להשתמש במכשיר שעושה את הצורה של הקובה כמו בתמונה.
  • אחרי הטחינה ממשיכים לקבב את העיסה בצורה של משיכה מבפנים כלפי חוץ, ממלאים במלית הבשר וסוגרים היטב ומטגנים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קובה בורגול
צילום: אבי שריד

שאלות נפוצות: קובה בורגול מטוגנת

למה לטחון את הבצק? טחינת הבצק עוזרת מאוד לעצב ולדקק את הקובה
איזה מכשיר עושה את הצורה? כזה, כמו בתמונה, מתחבר למיקסר

קובה בורגול
צילום: אבי שריד
איזה בורגול דק מומלץ? אני השתמשתי בזה:

קובה בורגול
צילום: אבי שריד

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

מקור: אבי שריד

Similar Posts

4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements