עוגיות שיבולת שועל ב-5 דקות
עוגיות גרנולה בריאות טעימות ומשגעות, בקערה אחת וללא מיקסר, בזמן הכנה של כ-5 דקות בלבד!
אז אחרי מחקר קטן הגענו למסקנה שאם אתם רוצים ליהנות באמת מעוגיות או חטיפים איכותיים, כדאי לכם להכין אותם אך ורק בבית! בעידן של היום כשיש מוצרים קנויים עם מדבקות ירוקות, אבל כשקוראים את המרכיבים לעומק מבינים שחלק מהמוצרים לא כל כך איכותיים במידה שמספקת אותנו… ומבלי להשחיר את רשתות המזון שיש לכם כמובן אינטרסים משלהם, אנחנו ממליצים לכם לא להסתמך על אף אחד ולהכין בעצמכם אוכל איכותי. ומה יותר טעים ומספק מעוגיות שיבולת שועל שתכינו בקלות ובמהירות!
אז בין אם בדיוק החלטתם להפסיק לזלול עוגות שוקולד ולהוסיף קצת מתכונים מזינים יותר לתפריט שלכם או אפילו אם אתם סתם אוהבים לאכול שיבלות שועל – קבלו מתכון לעוגיות גרנולה העוגיות האלה מתאימות לכולם בלי יוצא מן הכלל! ובנוסף כדי להמתיק את העוגיות תוכלו לשים שוקולד מריר – שיוסיף צבע ומתיקות לעוגיות שיבולת שועל!
ספר המתכונים של אוריין רבינוביץ'
למה באמת כדאי לכם: עוגיות גרנולה בריאות
- הכי טעים שיש: אם עוד לא הכנסתם לתפריט הטעים שלכם עוגיות שיבולת שועל, זה הזמן!
- מהיר להכנה: לא יותר מחמש דקות בלבד! אז למה אתם מחכים?
- נשנוש: עוגיות כיפיות שסוגרות את הפינה בדרך לעבודה!
- בקערה אחת וללא מיקסר: לא תאמינו כמה זה פשוט וטעים!
עוגיות שיבולת שועל ב-5 דקות
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 1 כוס קוואקר
- ½1 כוסות שקדים ואגוזים ( טחונים)
- 1 ביצה
- ½ חבילה חמאה (50 גרם )
- 3 כפות סוכר (חום)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סודה לשתייה (3 גרם)
- 1 כף אבקת סוכר (8 גרם)
- 1 כף דבש
- 1 כף שמן
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- נכניס את כל הרכיבים לקערה ונערבב היטב על לקבלת עיסה אחידה.
- נרטיב את הידיים ונקרוץ מהעיסה כדורים.
- ניקח מגש בינוני ונרפד אותו בנייר אפייה.
- נשים את כדורי העיסה שקרצנו במגש במרווחים - לא צמוד מדי שלא יתחבר.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך 12 דקות.
- נזלף מעל שוקולד מריר - לא חובה.
שאלות נפוצות: עוגיות גרנולה
כמה אחוז השוקולד המריר? |
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על עוגיות שיבולת שועל המושלמות האלו – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!
מקור: עוגיות גרנולה מתכון מאת Oriyan Rabinovich
גם סוכר אינו בריא לכן העוגיות אינן בריאות כלל
היי!
הצדק איתך, תודה רבה על ההערה החשובה שלך. תיקנו את המתכון בהתאם.
נשמח לראות תגובות נוספות ממך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הכנתי את העוגיות והטעם נפלא, אבל הן רכות ומתפרקות אשמח לדעת מה עשיתי לא נכון
היי!
מתנצלים על החוויה הלא נעימה.
בעיקרון, העוגיות אמורות להיות רכות, אבל לגבי התפרקותן – אולי אפשר לנסות להבא להוציא את כל המצרכים שנמצאים בקירור ולתת להם להגיע לטמפ' החדר (בערך שעה).
דבר נוסף שאפשר לעשות הוא לנסות להרטיב את הידיים באופן מינימלי. עודף נוזלים יכול להשפיע על מרקם העוגיות.
מקווים שהצלחנו לעזור!
האם ניתן להמיר את החמאה במשהו שאינו מרגרינה?
היי אסתר!
כן, את יכולה להמיר לשמן רגיל 🙂
הכנתי את המתכון אתמול הטעם בסדר אבל העוגיות יצאו רכות לא קריספיות ומתפוררות והכנתי בדיוק לפי ההוראות.
היי בת שבע!
נשמע שיצא לך בסדר גמור. העוגיות לא אמורות להתפורר ממש, אלא להיות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים.
אם הן יצאו ממש רכות ברמה שאת לא נהנית מהן, ייתכן ואולי בתהליך ההכנה נכנסו יותר מדי מים לתערובת. אם זו הסיבה, אפשר להוסיף לקערת המים שבה את משתמשת כדי להרטיב את הידיים מעט שמן וזה אמור לעזור.
בהצלחה!
אפשר להחליף את החמאה בשמן ?
היי אביבה! כן, בהחלט אפשר 🙂
איך אתם אומרים 'הכי בריא שיש' עם ככ הרבה חמאה?
היי שחר! תודה רבה על התגובה שלך 🙂
אתה מעלה כאן נקודה חשובה. יש אנשים שאכן לא צורכים מוצרי חלב מפני שזה עשוי להזיק לבריאותם. עם זאת, אנחנו בעד לתת מקום לכל סוגי המתכונים מתוך אמונה שכל אחד בוחר את מה שהוא רוצה לאכול.
מקווים שהצלחנו להעביר את הנקודה!