מתכון לסושי ביתי בקלי קלות
מתכון לסושי טעים וממכר שלא תוכלו לעבור שבוע בלי לעשות ערב סושי! מתכון פשוט, עם סרטון הכנה, שתשאלו את עצמכם למה שילמתם כפול על סושי בחוץ!
אם אתם אוהבים סושי כמוני, אתם ודאי יודעים שלהזמין סושי במסעדה זה עניין יקר לאורך זמן. נוסף על כך, בין אם אוכלים אותו במסעדה ובין אם מזמינים הביתה, הסושי לא תמיד טעים ולא תמיד עומד בציפייה שלנו.
אז הגיע הזמן להפסיק להזמין ולהתחיל להכין סושי ביתי, מפנק וכמו שצריך. זה מתכון לסושי מושלם, שתמיד יוצא טעים ויגרום לכם להפסיק להוציא על זה כל כך הרבה כסף. כל כך ממכר שנשאר לכם רק לבחור יום לעשות ערב סושי מפנק עם כל המשפחה!
למה באמת כדאי לכם: מתכון לסושי
- מתכון לסושי הכי קל והכי מהיר שיש, סה"כ כחצי שעה של הכנה ויש גם סרטון הכנה!
- סושי איכותי, מרכיבים איכותיים וטריים, שחייב לצאת טעים תמיד!
- מתכון לסושי משגע שישאיר לכם יותר כסף בכיס ויגרום לכם להפסיק להזמין!
- מאכל מושלם לעשות ערב נושא משפחתי ולבלות זמן איכות עם בני המשפחה!
שורה תחתונה: מתכון לסושי, שכל מי שאוהב סושי חייב להכין! פשוט מעדן שמכינים בקלות וממלא בחיוכים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה
מתכון לסושי ביתי בקלי קלות
ציוד
המצרכים
- 1 חבילה אורז לסושי (להשגה בכל סופרמרקט)
- ½ כוס חומץ אורז לסושי (להשגה בכל סופרמרקט)
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 3 מלפפונים ( עם הקליפה חתוכים למקלות דקים לאורך)
- 4 בצל ירוק (חתוכים לאורך למקלות)
- 3 גזר חתוך (חתוך למקלות דקים לאורך)
- 1 אבוקדו (אפשרי לא חובה, חתוך לפסים)
- 1 בטטה (אפשרי לא חובה, מבושלת חתוכה לפסים)
- 1 חבילה מקלות דג סורימי של חברת דיינה-סי (זהבון חתוך לפסים לאורך (כבר מוכן לאכילה מרגע ההפשרה))
- 1 חבילה אצות זהב לסושי (10 יח' בחבילה)
- מחצלת לגילגול סושי (ניתן להשגה בכל סופרמרקט)
אופן ההכנה
- שוטפים את האורז 3 פעמים במי ברז. משרים אותו 15 דק' במים בקערה.
- מבשלים את האורז לסושי לפי הוראות היצרן.
- כשהאורז חם, מכניסים לקערה ומערבבים חצי כוס חומץ אורז לסושי עם 2 כפות סוכר וכף מלח היטב עד שנמס.
- שופכים על האורז החם ובתנועות קיפול עדינות מערבבים, לא למעוך את האורז.
- לתת לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים את ההכנה.
- להכין צלחת עם כל הירקות החתוכים שרוצים + הדג.
- להניח מחצלת גלגול על משטח עבודה. עליה להניח את האצה כשצדה החלק למטה והצד המחוספס למעלה, - תמיד האורז יונח על הצד המחוספס.
- להרטיב ידיים. לקחת חופן אורז ולהשטיח אותו על האצה בשכבה דקה ככל האפשר. להשאיר למעלה שוליים דקים של האצה.
- לסדר את הירקות והדג על האורז לאורך האצה, קצת מתחת למרכז.
- מגלגלים בעזרת המחצלת מלמטה למעלה. כשמגיעים לפס אצה שהשארנו, מרטיבים אותו מעט ומסיימים את הגלגול. לא להדק מדי.
- טובלים סכין חדה במים וחותכים ל 6 - 8 יחידות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מתכון לסושי
איך בדיוק נראים מקלות הסורימי? בבקשה תמונה לחצו כאן. |
רציתי לשאול הדג לא מבושל הוא קפוא מותר לאכול אותו ככה? בוודאי. הדג מגיע קפוא ומוכן לאכילה ברגע שמפשירים אותו. הוא מאוד טעים גם בסלט או עם פסטה. |
היי ניתן להשתמש בחומץ רגיל? לא, תקני חומץ לסושי. עולה משהו כמו 7 שח בסופר. |
ניתן להכין את הסושי היום ולשמור למחר? לא מומלץ, לא תעמדו בפיתוי לחסל הכל. |
כיצד ניתן להכין סושי עם אורז מטוגן? כשהסושי הפוך עם האורז כלפי חוץ את טובלת בביצה, פירורי לחם מוזהבים או פנקו ומטגנת. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אורית לוי, Ronit Cohen
מוזמנים גם לעקוב באינסטגרם | ובטיקטוק
היי, אשמח לדעת במידה והחלטתי לשמור את האורז למחר האם עדיף במקרר או בחוץ מכוסה?
היי עמית,
עדיף במקרר ואז לפני שמכינים, לחמם במיקרו עד חצי דקה עם קצת מים או קוביית קרח.
בהצלחה וחג שמח!!
איפו רואים כמה זמן
היי בארי,
הכוונה לזמן הכולל של הכנת הסושי?
אם כן, אז מדובר בשעה וחצי בערך, תלוי בניסיון.
בהצלחה ובתיאבון! 🙂
אפשר לוותר על הסוכר?
היי איתי,
כמובן! שיהיה בתיאבון 🙂