עוגיות מגולגלות מושלמות מבצק נדיר
מתכון מעולה לעוגיות ריבה שממלאות את הבית בניחוחות מתקתקים! רוצו להכין.
עוגיות מגולגלות מושלמות עם ריבה, קוקוס ואגוזים! מתכון של עוגיות עם ריבה שמזכירות את העוגיות של פעם ומעלות חיוך עם כל ביס!
מי מאיתנו לא זוכר את עוגיות הריבה של סבתא?! בתור ילדה הן היו עבורי העוגיות הטעימות ביותר ובכל פעם שיוצא לי להכין או לטעום מהן כיום, אני מחייכת תמיד!
אז אם כבר חיוך קבלו מתכון של עוגיות מגולגלות מבצק נדיר, שכל ביס יחזיר אתכם לילדות ואין ספק שהילדים יאהבו אתכם יותר! מתכון פשוט להכנה, שאפשר להכין גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית לצד הקפה.
למה באמת כדאי לכם:
- עוגיות בצק פריך עם ריבה, שניתן להכין פרווה ותמיד יוצאות טעימות!
- אפשר להכין עם שמנת מתוקה במקום שמנת חמוצה!
- עוגיות מגולגלות עם ריבה עם טעם נוסטלגי שתמיד מעלה חיוך!
- עוגיות משגעות ומפנקות שכל הילדים תמיד ישמחו לאכול!
שורה תחתונה: החורף עושה חשק לטעמים המנחמים של פעם ועוגיות מגולגלות עם ריבה הן בדיוק זה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות מגולגלות מושלמות מבצק נדיר
מתכון מעולה לעוגיות ריבה שממלאות את הבית בניחוחות מתקתקים! רוצו להכין.
לדרג
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק:
- ½3 כוסות קמח תופח
- 1 חבילה חמאה (200 גרם )
- 3 כפות סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
למילוי ריבה:
- 1 צנצנת ריבת תותים (250 גרם, או כל ריבה אחרת שאוהבים)
- 1 חופן אגוזים (קצוצים גס)
- 2-4 כפות קוקוס (לפי הטעם, ניתן לוותר)
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- במיקסר עם וו גיטרה שמים באיטיות חמאה וסוכר, עד לקבלת מרקם פירורי.
- נוסיף את השמנת ואז נעבד לבצק חלק.
- יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ואז להניח במקרר למשך שעה.
הכנת העוגיות:
- נחלק את הבצק ל 2 חלקים נפרדים.
- מקמחים משטח העבודה ואז עליו נרדד את בצק העוגיות למלבן ארוך.
- למרוח ריבה, ואז לפזר אגוזים וקוקוס באופן שווה.
- נגלגל את הבצק כדי לייצר נחש ארוך, ואז נעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת סכין חדה נסמן את חיתוך העוגיות - יש לחתוך מעט ולא עד הסוף.
- נאפה בתנור חם על 180 מעלות 20-30 דקות, עד שהעוגיות משחימות.
- מוציאים ואחר כך משלימים את חיתוך העוגיות.
- נצנן את העוגיות, בוזקים אבקת סוכר ומעבירים לצנצנת אטומה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות מגולגלות מבצק נדיר
אפשר לעשות את המתכון פרווה? במה להחליף את מוצרי החלב? מחמאה ומיץ תפוזים. (200 מ"ל מיץ תפוזים) |
חמאה אמורה להיות קרה או רכה? אמורה להיות קרה. |
העוגיות חייבות להישאר במקרר או אפשר להשאיר בחוץ? צריך להשאיר בחוץ. |
מה אפשר להמיר במקום? השמנת חמוצה? אפשר להשתמש בשמנת מתוקה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
היי
מה שמים לריבה כדיי שלא תצא מחוץ לבצק בשעת האפייה
היי מירי,
האם הכנת את העוגיות והריבה יצאה לך מהבצק?
היוש. למה אתם וכל אתר אחר קורא לזה "עוגיות מגולגלות " כאשר מדובר בשטרודלים (כאלה שדודה שלי מכינה משנות השמונים )?
עוגיות מגולגלות זה העוגיות שפרסמתם למטה, בצילום.
היי שירה,
אלה עוגיות מגולגלות, שטרודלים הם גדולים יותר ועשויים מבצק אחר.
בהצלחה 🙂
שכחתם במתכון זה להוסיף קמח. לא מופיע.
היי דורין,
אנחנו מתנצלים על המידע החסר – הכמות היא 3.5 כוסות קמח תופח.
בהצלחה 🙂