עוגת גבינה פירורים מעלפת ביופייה
עד שלא תכינו בעצמכם עוגת גבינה פירורים, לא תאמינו לנו שאת היפה והמושלמת הזאת הכנו לגמרי לבד בבית, למרות שהיא נראית כאילו יצאה הרגע מאיזו קונדיטוריה יוקרתית.
היא כל כך קלה להכנה, שפשוט מתבקש להכין אותה ולהתענג על תחתית פירורים ממכרת וקריספית שמעליה שכבה נדיבה של מלית שמנת קטיפתית ונימוחה, ומעל כל זה עוד פירורים לקרנצ'יות מושלמת ורוטב תותים נוטף מתיקות בצבע אדום מהמם!
אפשר לאכול אותה קפואה כמו עוגת גלידה ואפשר להמתין שתפשיר וליהנות מביס רך ומטריף, שיבוא מצוין כקינוח לכל ארוחה חלבית, אירוח סוחט מחמאות וסתם כשחייבים – אבל ממש חייבים – ביס מתוק שיעשה לנו יום שמח
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה פירורים
- מתכון מושלם של עוגת גבינה פירורים שנראית כאילו יצאה מקונדיטוריה יוקרתית
- ביס רך ומטריף של עוגת גבינה פירורים מושלם לקינוח חלבי, אירוח סוחט מחמאות וכשחייבים ביס מתוק על הלשון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
עוגת גבינה פירורים מעלפת ביופייה
ציוד
המצרכים
- לפירורים:
- 200 גרם חמאה קרה
- 2 כוסות קמח
- ¼ כוס סוכר
- 2 חלמונים
- למלית:
- מיכל שמנת מתוקה 500 מ"ל
- גביע גבינת שמנת נפוליאון
- גביע גבינה לבנה 5% או 9% 250מ"ל
- 2 גביעים שמנת חמוצה
- ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 3/4 כוס סוכר (מי שאוהב מתוק יותר אפשר כוס סוכר)
- כפית תמצית וניל איכותית
- לרוטב תותים:
- סלסלת תותים שטופה היטב
- 4 כפות סוכר
אופן ההכנה
- לפירורים: נעבד את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון לפירורים, נוסיף את החלמונים ונעבד עוד כשנייה לקבלת מרקם חולי ופירורי שלא יתאחד לבצק. ניקח מחצית מהפירורים ונסדר בתחתית התבנית (תבנית 24). את המחצית השנייה של הפירורים נסדר בתבנית אפייה רחבה מרופדת בנייר אפייה
- ניישר את הפירורים ותחילה נאפה את התחתית בחום של 170 מעלות למשך כ-15 דקות. חשוב להיזהר לא לשרוף את הבצק כי הוא משחים במהירות. נוציא ונצנן את התחתית ונאפה את שאר הבצק עד להזהבה בין 10 ל-15 דקות. נצנן ונפורר לפירורים.
- למלית: נקציף במיקסר את כל החומרים יחד (אין מה לפחד) לתערובת יציבה. נסדר שקף בתבנית, ניצוק את מלית הגבינה מעל התחתית, נפזר מעל את פירורי הבצק שאפינו ונכניס למקפיא למספר שעות
- אנחנו חותכים את העוגה כשהיא קפואה כך היא נחתכת בקלות. שימו לב שאין בעוגה ג'לטין ועל מנת שתישאר יציבה ויפה כמו בתמונה היא צריכה להישאר קפואה. אפשר לאכול אותה קפואה כמו עוגת גלידה ואפשר להמתין כרבע שעה שתפשיר
- לרוטב תותים: נשים תותים וסוכר בסיר על הגז ונבשל כרבע שעה-עשרים דקות נצנן היטב ונגיש
הערות וטיפים
- שימו לב שאין בעוגה ג'לטין ועל מנת שתישאר יציבה ויפה כמו בתמונה היא צריכה להישאר קפואה
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!