| | |

עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר (מילפיי)

מילפיי? עוגת קרמשניט? העוגה המעולה והקלה הזאת תחזיר אתכם לטעם המופלא מבית סבתא עם שכבות מענגות של קרם פטיסייר עשיר ובצק עלים קריספי מושלם. נהדרת לשבועות ולכל אירוח חגיגי ומרשים!
בהשראת: אתי ממן
ציון 4.18 על ידי 46 דירוגים
עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר (מילפיי)

תקראו לה בשמה הצרפתי מילפיי או בשמה הגרמני עוגת קרמשניט, זה בכלל לא משנה, כי העוגה המושלמת והכל כך קלה להכנה הזו תחזיר אתכם תוך שניות לבית סבתא הטעים והנוסטלגי.

עוגת קרמשניט היא קינוח מלא נוסטלגיה, קלאסי, משובח ומרשים שיפנק אתכם בטעמים מופלאים ושל קרם פטיסייר ענוג ועמוק ומעטה בצק עלים קריספי וממכר.

שכבות גבוהות, יפות, עשירות ומלאות כל טוב, שמושלמות לכל אירוח חגיגי ומרשים, בטח לחג השבועות, וגם בכל פעם שרוצים לקחת הפוגה קלה משגרת היום ולהתמסר לעונג צרוף של ביס מתוק וטעים בטירוף!

 
ספר המתכונים של אתי ממן 
 
עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר (מילפיי)
צילום: אתי ממן
 
 

למה באמת כדאי לכם: עוגת קרמשניט

  • אין שילוב מושלם מביס המשלב בשלמות בצק עלים נוטף קריספיות עם קרם רך, עמוק ועשיר
  • שכבות של אושר מתוק מושלמות, עונג אמיתי לחג שבועות 

שורה תחתונה: כי אין כמו טעם של פעם מבית סבתא

 

 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוגת קרמשניט

עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר (מילפיי)

עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר (מילפיי)

מילפיי? עוגת קרמשניט? העוגה המעולה והקלה הזאת תחזיר אתכם לטעם המופלא מבית סבתא עם שכבות מענגות של קרם פטיסייר עשיר ובצק עלים קריספי מושלם. נהדרת לשבועות ולכל אירוח חגיגי ומרשים!
ציון 4.18 על ידי 46 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי ממן

המצרכים

  • 1 חבילת עלי בצק מוכנים
  • 4 חלמונים גודל M
  • ½ כוס כוס סוכר
  • ½2 כפות קורנפלור
  • ½ כפית מחית וניל (או 1/2 מקל וניל)
  • 500 מ"ל חלב (2 כוסות+כף)

אופן ההכנה

לקרם פטיסייר של שף סבינה ולדמן

  • שמים בסיר קטן את החלמונים, הסוכר, הוניל והקורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את החלב וטורפים עד שהתערובת חלקה.
  • מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה ללא הפסקה, עד שהקרם נעשה מסמיך ומבעבע.
  • מבשלים את הקרם עוד דקה מעל להבה בינונית ומסירים מהאש.
  • אם נוצרו גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שנותנים לו להתקרר.
  • מעבירים את הקרם מהסיר לקערה בעזרת לקקן, ואחרי שהוא מתקרר מעט שמים ניילון נצמד על פני השטח שלו ומכניסים לקירור. אפשר גם להקפיא עד שהקרם קר.

לבצק עלים

  • מרדדים את בצק העלים ופותחים אותו על נייר אפיה בתבנית. חותכים את הבצק לשלושה פסים, מכסים בעוד נייר אפיה, ושמים מעל תבנית עמוקה יותר כדי שהבצק לא יתפח לעלים ויישאר דק כמו וופל.
  • אופים כ-20-25 דקות עד שיזהיב ב-150 מעלות, מקררים לפני מריחת הקרם. בעזרת שקית זילוף מזלפים את הקרם על הבצק האפוי באופן שווה ויוצרים 3 שכבות. מפדרים אבקת סוכר ושומרים במקרר.

הערות וטיפים

  • לא לערבב את הקרם אחרי שמעבירים לקערה. ערבוב יתר עשוי להרוס אותו.
  • לפני השימוש, מסירים את הניילון הנצמד ונותנים לקרם בחישה הגונה, שהופכת אותו לנוח יותר לעבודה.
  • אפשר לשמור את הקרם בקירור עד ארבעה ימים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

Similar Posts

7 Comments

    1. היי גילי,
      אפשר לשים בפעם הבאה פחות חלב, להוסיף בהדרגה ולעצור כשהמרקם יציב.
      בהצלחה!

  1. 1 star
    מתכון גרוע. יצא מלא גושים, דרך ההכנה לא נכונה.בדקתי מלא מתכונים לאחר מכן והדרך שכתובה כאן פשוט שגויה. חבלשמצרכים טובים הלכו לפח.

    1. היי לי!
      ממש מתנצלים שזו הייתה החוויה שלך עם המתכון הזה.
      נשמח לדעת ממך איפה יש שגיאות במתכון כדי שנוכל לבדוק ולתקן בהתאם.
      תודה מראש על תגובתך 🙂

      1. מתנצלת על הביקורת אבל הקרם גרוע מאוד, יצא נוזלי, מלא גושים.הכל נזרק לפח חבל על החומרים
        משהו לא נכון במתכון ולא יכול להיות שהתמונה תואמת את המתכון.

      2. היי!
        אנחנו ממש מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם הקרם.
        עקב ההערה שלך, החלטנו לערוך את המתכון ולהוסיף לו הוראות הכנה לקרם פטיסייר של שף סבינה ולדמן.
        כעת אנחנו בטוחים שהוא ייצא מ-ו-ש-ל-ם!
        בהצלחה רבה ומחכים לעדכון איך יצא 🙂

    2. היי לי!
      עדכון:
      החלפנו את הוראות ההכנה הקודמות של קרם הפטיסייר במתכון המצוין של שף סבינה ולדמן.
      אנחנו בטוחים שעכשיו הקרם ייצא מושלם!
      בהצלחה רבה ונשמח לדעת איך יצא לך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?