קציצות קינואה

קציצות קינואה ובטטה רכות ומושלמות (גם קלות, גם בריאות, גם טעימות בטירוףףף!)

יש מלא סיבות להכין קציצות קינואה עם בטטה – הן טעימות, מעלפות, בריאות, וכ"כ יפות שיכניסו הביתה גם טעמים מופלאים וגם מראה מגרה שעושה חשק לזלול הכל בשנייה. אז מה יש בהן בקציצות קינואה האלה שעושה אותן כ"כ מושלמות? בטטה רכה מבושלת לפירה, קינואה נימוחה ומשביעה, עשירה בסיבים תזונתיים ומלא עשבי תיבול רעננים. הכנה קלה, ויש לכם יופי של קציצות קינואה לארוחה בריאה ומשביעה ליד סלט או מתבלים טעימים

קציצות קינואה ובטטה רכות ומושלמות

קציצות קינואה עם בטטה טעימות, מעלפות, בריאות ויפות עם קינואה נימוחה ועשירה. הכנה קלה, ויש לכם אחלה מנה
בהשראת: אורית לוי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
קציצות קינואה
יש מלא מלא סיבות להכין קציצות קינואה עם בטטה. כי הן טעימות, כי הן מעלפות, כי הן בריאות, כי הן קלות להכנה, וכי הן כ"כ יפות שיכניסו הביתה גם טעמים מופלאים וגם מראה מגרה שעושה חשק לזלול הכל בשנייה. אז מה יש בהן בקציצות קינואה האלה שעושה אותן כ"כ מושלמות? בטטה רכה מבושלת לפירה, קינואה נימוחה ומשביעה, עשירה בסיבים תזונתיים ומצטיינת בטעמים עמוקים ובריאים, מלא עשבי תיבול רעננים וזהו… בישול קצר, טיגון קצר עוד יותר, ליד סלט או מתבלים טעימים – ויש לכם יופי של קציצות קינואה לארוחה בריאה ומשביעה, קלילה ומיוחדת בטירוף…

[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/אורית-לוי icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של אורית לוי[/button]

קציצות קינואה
צילום: אורית לוי

[adinserter block="2"]

למה באמת כדאי לכם:

 
  • קציצות קינואה עם בטטה טעימות, מעלפות, בריאות, והכי קלות להכנה
  • כ"כ יפות שיכניסו הביתה גם טעמים מופלאים וגם מראה מגרה שעושה חשק לזלול הכל בשנייה
שורה תחתונה: ארוחה בריאה ומשביעה, קלילה ומיוחדת עם קציצות קינואה ובטטה לצד מתבלים טעימים  

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!  דרגו את המתכון כאן

איך מכינים קציצות קינואה? סרטון שלב אחר שלב

 
קציצות קינואה

קציצות קינואה ובטטה רכות ומושלמות

קציצות קינואה עם בטטה טעימות, מעלפות, בריאות ויפות עם קינואה נימוחה ועשירה. הכנה קלה, ויש לכם אחלה מנה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: אורית לוי
[adinserter block="8"]

המצרכים

  • 1 בטטה גדולה מבושלת לפירה
  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 כפות שמן לטיגון הבצל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה או כוסברה קצוצה
  • 5 גבעולי בצל ירוק שלמים קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים או כף תבלין בזיליקום
  • 5 שיני שום כתוש או קצוץ
  • 1 ביצה
  • כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 3 כפות פירורי לחם מוזהבים
  • 3 כפות קמח תופח
[adinserter block="6"] [adinserter block="12"]

אופן ההכנה

  • נקלף ונחתוך את הבטטה לקוביות, נבשל במים רותחים כעשר דקות עד ריכוך, נסנן מהמים ונמעך לפירה.
  • בינתיים נניח את הקינואה בסיר, נוסיף 2 כוסות מים ונבשל תוך ערבוב 25 דקות עד אידוי המים, ונצנן.
  • נטגן במחבת עם השמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה. נניח בקערה את פירה הבטטה, נוסיף את הבצל המטוגן, את הפטרוזיליה, הבזיליקום, השום, הביצה והתבלינים ונערבב היטב.
  • נוסיף את הקינואה, פירורי הלחם והקמח ונערבב היטב. נחמם מעט שמן במחבת טפלון. ניצור קציצות עם ידיים רטובות, נהדק אותן היטב לצורת עיגול קטן ונטגן עד הזהבה משני הצדדים. נניח על נייר סופג
[adinserter block="10"]
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 

[adinserter block="4"]

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 
מקור: אורית לוי מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם | ובטיקטוק שלה
5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?