Go Back
קציצות קינואה

קציצות קינואה ובטטה רכות ומושלמות

קציצות קינואה עם בטטה טעימות, מעלפות, בריאות ויפות עם קינואה נימוחה ועשירה. הכנה קלה, ויש לכם אחלה מנה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אורית לוי

המצרכים

  • 1 בטטה גדולה מבושלת לפירה
  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 כפות שמן לטיגון הבצל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה או כוסברה קצוצה
  • 5 גבעולי בצל ירוק שלמים קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים או כף תבלין בזיליקום
  • 5 שיני שום כתוש או קצוץ
  • 1 ביצה
  • כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 3 כפות פירורי לחם מוזהבים
  • 3 כפות קמח תופח

אופן ההכנה

  • נקלף ונחתוך את הבטטה לקוביות, נבשל במים רותחים כעשר דקות עד ריכוך, נסנן מהמים ונמעך לפירה.
  • בינתיים נניח את הקינואה בסיר, נוסיף 2 כוסות מים ונבשל תוך ערבוב 25 דקות עד אידוי המים, ונצנן.
  • נטגן במחבת עם השמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה. נניח בקערה את פירה הבטטה, נוסיף את הבצל המטוגן, את הפטרוזיליה, הבזיליקום, השום, הביצה והתבלינים ונערבב היטב.
  • נוסיף את הקינואה, פירורי הלחם והקמח ונערבב היטב. נחמם מעט שמן במחבת טפלון. ניצור קציצות עם ידיים רטובות, נהדק אותן היטב לצורת עיגול קטן ונטגן עד הזהבה משני הצדדים. נניח על נייר סופג
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.