נקלף ונחתוך את הבטטה לקוביות, נבשל במים רותחים כעשר דקות עד ריכוך, נסנן מהמים ונמעך לפירה.
בינתיים נניח את הקינואה בסיר, נוסיף 2 כוסות מים ונבשל תוך ערבוב 25 דקות עד אידוי המים, ונצנן.
נטגן במחבת עם השמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה. נניח בקערה את פירה הבטטה, נוסיף את הבצל המטוגן, את הפטרוזיליה, הבזיליקום, השום, הביצה והתבלינים ונערבב היטב.
נוסיף את הקינואה, פירורי הלחם והקמח ונערבב היטב. נחמם מעט שמן במחבת טפלון. ניצור קציצות עם ידיים רטובות, נהדק אותן היטב לצורת עיגול קטן ונטגן עד הזהבה משני הצדדים. נניח על נייר סופג