דג אמנון בתנור על מצע גרגירי חומוס ותפוחי אדמה

דג אמנון בתנור או פילה מושט בתנור ייתן לכם ביס עסיסי ורך של דג בשרני ומשובח. על מצע גרגירי חומוס נהדרים, תפוחי אדמה רכים ותיבול ריחני – יש לכם מנה יפהפייה, קלה ומשביעה בטירוף
בהשראת: איטל איטלי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
דג אמנון בתנור

יש הרבה דגים בים, יש מלא מתכונים של דגים טעימים, אבל אין מתכון מוצלח יותר מאשר דג אמנון בתנור מופלא וקל, טעים ומזין!

דג אמנון בתנור או פילה מושט בתנור ייתן לכם ביס עסיסי ורך של דג בשרני ומשובח. המתכון כאן מלווה את הדג הטעים הזה עם מצע של גרגירי חומוס נהדרים ותפוחי אדמה רכים, ומי שאוהב גם קצת פלפל שאטה לחריפות עוצמתית.

מנה יפהפייה, קלה להכנה, משביעה בטירוףףף, ובעיקר טעימה אש בזכות רוטב נהדר של שמיר, כוסברה כורכום ושום ריחני. לצד סלטים רעננים, אורז לבן וירקות  – דג אמנון בתנור ללא עור יהיה הבחירה הראשונה שלכם לכל ארוחת צהריים או ערב מפנקת וממכרת

 

למה באמת כדאי לכם: 

 

  • פילה מושט בתנור ייתן לכם ביס עסיסי ורך של דג בשרני ומשובח
  • לצד סלטים רעננים, אורז לבן וירקות  – דג אמנון בתנור מושלם לכל ארוחה מפנקת וממכרת

שורה תחתונה: יש הרבה דגים בים, אבל אין מתכון מוצלח יותר מאשר דג אמנון בתנור מופלא וקל

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? 

דג אמנון בתנור

דג אמנון בתנור על מצע גרגירי חומוס ותפוחי אדמה

דג אמנון בתנור או פילה מושט בתנור ייתן לכם ביס עסיסי ורך של דג בשרני ומשובח. על מצע גרגירי חומוס נהדרים, תפוחי אדמה רכים ותיבול ריחני – יש לכם מנה יפהפייה, קלה ומשביעה בטירוף
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

סיר רחב עם ידיות ברזל

המצרכים

  • דגי מושט בוואקום ללא עור (מופשרים ומומלחים במלח ולימון חצי שעה)
  • 3 פלפלים קטנים שאטה (מי שלא אוהב חריף - אפשר לוותר)
  • קופסה גרגרי חומוס מבושלים
  • צרור שמיר
  • צרור כוסברה
  • תפו"א חתוכים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 שיני שום

אופן ההכנה

  • בסיר רחב נניח את שיני השום, תפוחי האדמה, החומוס והשאטה, ונטגן 3-4 דקות עם שמן זית.
  • נערבב ונוסיף את הכוסברה, השמיר, התבלינים ומעט מים רותחים ונבשל 5 דקות. נכניס לתנור חם 180 מעלות רגיל.
  • בינתיים ניקח את דגי המושט, נזלף עליהם שמן זית, נעסה אותם עם מלח ופלפל שחור גרוס, נצרוב אותם קלות ובעדינות על מחבת חמה באש נמוכה (חשוב שהמחבת תהיה איכותית כדי שהדג לא ידבק)
  • נצרוב 2 דקות כל צד, נקרר מעט ואז נרים עם תרווד רחב ונניח בסיר התנור על תפוחי האדמה. אין צורך לערבב. נאפה כ-30-40 דקות.
  • כשמוכן נניח על הצלחת קודם כל את החומוס, על זה את הדג ומהצד תפוחי אדמה, כי הדג טעים כשהוא מגיע על מצע של רוטב ולא נמצא בתוך הרוטב עצמו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

דג אמנון בתנור
צילום: איטל איטלי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: דג אמנון בתנור – איטל איטלי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements