Go Back
דג אמנון בתנור

דג אמנון בתנור על מצע גרגירי חומוס ותפוחי אדמה

דג אמנון בתנור או פילה מושט בתנור ייתן לכם ביס עסיסי ורך של דג בשרני ומשובח. על מצע גרגירי חומוס נהדרים, תפוחי אדמה רכים ותיבול ריחני – יש לכם מנה יפהפייה, קלה ומשביעה בטירוף
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

סיר רחב עם ידיות ברזל

המצרכים

  • דגי מושט בוואקום ללא עור (מופשרים ומומלחים במלח ולימון חצי שעה)
  • 3 פלפלים קטנים שאטה (מי שלא אוהב חריף - אפשר לוותר)
  • קופסה גרגרי חומוס מבושלים
  • צרור שמיר
  • צרור כוסברה
  • תפו"א חתוכים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 שיני שום

אופן ההכנה

  • בסיר רחב נניח את שיני השום, תפוחי האדמה, החומוס והשאטה, ונטגן 3-4 דקות עם שמן זית.
  • נערבב ונוסיף את הכוסברה, השמיר, התבלינים ומעט מים רותחים ונבשל 5 דקות. נכניס לתנור חם 180 מעלות רגיל.
  • בינתיים ניקח את דגי המושט, נזלף עליהם שמן זית, נעסה אותם עם מלח ופלפל שחור גרוס, נצרוב אותם קלות ובעדינות על מחבת חמה באש נמוכה (חשוב שהמחבת תהיה איכותית כדי שהדג לא ידבק)
  • נצרוב 2 דקות כל צד, נקרר מעט ואז נרים עם תרווד רחב ונניח בסיר התנור על תפוחי האדמה. אין צורך לערבב. נאפה כ-30-40 דקות.
  • כשמוכן נניח על הצלחת קודם כל את החומוס, על זה את הדג ומהצד תפוחי אדמה, כי הדג טעים כשהוא מגיע על מצע של רוטב ולא נמצא בתוך הרוטב עצמו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.