קציצות עוף מטוגנות עם תירס ובטטה
הילדים רעבים 24/7 ואתם שוברים את הראש בחיפוש מתכונים קלים שתמיד מצליחים בלי לעמוד חצי יום במטבח? ארגנו לכם מתכון שאנחנו קוראים לי טיל בליסטי – קציצות עוף מטוגנות מעולות עם תירס ובטטה!
ומה מנצח בהם כל כך? שאשכרה לוקח 20 דקות גג להכין אותן, והטעם? טיל בליסטי עסיסי, רך, זהוב ושחום.. כי כשממש רעבים הכי כיף להכין משהו קליל ומהיר להכנה, ואם כל המשפחה עפה עליו אז אין מנצח יותר מזה…
פשוט מערבבים בקלילות חזה עוף קצוץ, תירס, בטטה ובצל, מתבלים בקטנה, צורבים על מחבת פסים עם טיפה שמן, ויש לכם קציצות עוף מטוגנות ומופלאות שמתאימות לגמרי גם למוצ"ש שכולם כבר רעבים, ויבואו מושלם עם טחינה וירקות חתוכים בצד או בתוך פיתה רכה!
למה באמת כדאי לכם: קציצות עוף מטוגנות
- מערבבים, מתבלים, צורבים וזוללים קציצות עוף מטוגנות שמוכנות תוך דקות
- קציצות עוף מטוגנות בשילוב מושלם של תירס עסיסי ובטטה רכה!
- מנת קציצות עוף מטוגנות ויבואו מושלם עם טחינה וירקות חתוכים בצד או בתוך פיתה רכה!
שורה תחתונה: תשאירו משהו לילדים, טוב?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
קציצות עוף מטוגנות עם תירס ובטטה
המצרכים
- ½ ק"ג חזה עוף קצוץ דק (לא טחון!)
- 1 בטטה קטנה מגורדת
- 1 בצל גדול טחון
- 3 כפות תירס טחון למחצה
- ביצה
- 3 כפות קמח
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כפית פפריקה
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- ½ כפית בהרט
אופן ההכנה
- נסחט היטב את הנוזלים מהבצל ומהבטטה, נערבב יחד עם כל יתר המרכיבים, נוסיף את התבלינים ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- נחמם מחבת פסים עם 2-3 כפות שמן עד שתהיה לוהטת, ניצור מהתערובת קציצות שטוחות, נניח במחבת החמה וננמיך מעט את האש.
- נמתין כ-2 דקות, נהפוך את הקציצות, נמתין עוד כדקה-שתיים ונוציא לנייר סופג (אפשר קצת יותר אם אוהבים קצת יותר שרוף)
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
הילדים בבית? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים ומתוק? אל דאגה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
רוצים עוד? הנה כמה המלצות של מתכונים לילדים שימתיקו להם – ולכם – את הקיץ ואת כל השנה!
מקור: קציצות עוף מטוגנות – סתיו סעדון עמר
מוזמנים לעקוב באינסטגרם, דף פייסבוק והזמנות קייטרינג